Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Eduard Puig, nou president del Futbol Club Palafrugell

Escrit per a 24 d'Agost de 2021

  • La nova junta del FC Palafrugell va ser reafirmada en una assemblea el passat 1 de juliol.
  • Va ser presentada en un acte al Teatre Municipal el passat 19 d’agost.
  • Fa un balanç de la situació del club i també, de l’afiliació amb l’AD Sauleda.

Eduard Puig és el nou president del Futbol Club Palafrugell, després que la seva junta fos reafirmada en una assemblea del passat 1 de juliol, l’única que va presentar una candidatura. Toni Pérez, l’anterior president del club, havia anunciat a mitjans del mes de maig que volia deixar el càrrec i els proposà d’agafar el relleu.

Puig desconeix els motius pels quals Toni Pérez va renunciar al càrrec, però afirma que la pandèmia ha provocat molt de desgast.

La nova junta directiva no inclou ningú de l’anterior i per aquest motiu, hi ha hagut un període de traspàs d’informació. Està liderada per Eduard Puig i dividida en blocs diferents. Jordi Alsina i Marc Carretero seran els responsables del primer equip i Álex Jordán i Benito Ramírez, del futbol base; Jaume Guasch, Andreu Peñalver, Adrià Rodríguez i Mercy Tauchnitz s’ocuparan de l’àrea econòmica i jurídica, i per acabar, Fede Savalls, Ariadna Trias i Francesc Niell estaran al capdavant de l’àrea social i comunicació. Puig afirma que s’ha volgut combinar la veterania amb la joventut.

L’objectiu dels pròxims 4 anys de mandat és fer que la gent se senti el club com a propi i animar que els infants juguin a futbol. Al mateix temps, representar el poble de Palafrugell a tota la província de Girona.

Aquest nou projecte va ser presentat el 19 d’agost en un acte celebrat al Teatre Municipal de Palafrugell. Hi van assistir una cinquantena de persones, entre elles l’alcalde Josep Piferrer, i el regidor d’Esports, Isidre Tenas. El nou president es mostra satisfet de com va anar.

Balanç de la situació actual del club

Pel que fa a les valoracions de la situació actual del club, Puig afirma que el Futbol 7 està molt ben treballat i entrenat, no obstant això, no hi ha una continuació posterior al Futbol 11 i que és un dels aspectes a corregir.

Per aquest motiu, es disposaran de dos coordinadors pel futbol base. Albert Sánchez serà el que s’ocuparà dels entrenaments i el joc, en canvi, Sergi Savalls, de la gestió administrativa i el tracte amb les famílies.

Pel que fa al primer equip, s’ha volgut rejovenir. S’ha comptat amb la renovació de diversos membres de la plantilla actual com Albert Sánchez, Marc Romero, Álex Jordán, Mohamed Zayzoun, Toni Martínez, Badre Ait Ellah Samadi o Francisco Iglesias “Pato”, però també, amb el fitxatge de jugadors, la majoria de proximitat.

L’equip s’està entrenant des de la primera setmana del mes d’agost. La temporada començarà el pròxim 18 de setembre en què el Palafrugell visitarà el camp del Quart. En el passat curs, el primer equip només va jugar dos partits, ja que la competició regular de la Segona Catalana va quedar suspesa a causa de la pandèmia.

Per Puig és important que hi hagi una bona estructuració. Jordi Codina serà el primer entrenador amb el suport d’Albert Buendia, els dos provinents de la Unió Esportiva Caldes. També es disposarà d’un servei de fisioterapeuta, en què hi seguirà Gerard Badia. Ariadna Trias serà la nutricionista de l’equip; Olivier Lanz, el preparador físic i Marc Soler, l’entrenador de porters.

AD Sauleda nova filial del FC Palafrugell

Una de les novetats d’enguany és que l’AD Sauleda passarà a ser l’equip filial del FC Palafrugell. Tant Eduard Puig com Juanito Castillejo, el president de la Sauleda, han apostat per la màxima col·laboració entre els dos conjunts. Consideren que el futbol ha de ser un espai d’oci, diversió i formació. No obstant això, tenint com a referent exemples de fracàs en les afiliacions de clubs de futbol palafrugellencs, s’ha apostat perquè els dos equips continuïn sent independents, amb les seves juntes directives, però amb la màxima col·laboració i sinergies.

L’any vinent es formalitzarà el contracte de filial amb la Federació Catalana de Futbol. Això permetrà que els jugadors de la Sauleda i del primer equip del FC Palafrugell puguin compartir categories. No obstant això, la Sauleda no podrà utilitzar jugadors del futbol base.

Una de les altres novetats és que el FC Palafrugell i la Sauleda compartiran l’Estadi Municipal Josep Pla i Arbonès i jugaran seguits, per tal d’incrementar el nombre d’espectadors.

Aposta per l’equip femení

Enguany es podran inscriure dos equips femenins, el cadet i el juvenil, i es vol apostar que hi hagi més jugadores en pròximes temporades per fer créixer l’equip femení.

L’equip juvenil també hauria de jugar a l’Estadi

Es lluitarà perquè l’equip juvenil també pugui jugar a l’Estadi, ja que es considera que és l’última època de formació i cal que s’habituïn al terreny de joc on podran fer-ho posteriorment.

La quota dels socis

Eduard Puig defensa que no s’ha incrementat la quota dels socis, sinó que s’incorpora el preu de la samarreta del club, amb un preu de 30 euros, ja que es vol potenciar que tothom la tingui. Pel president és una manera d’augmentar el sentiment cap a l’equip.

Quatre equips a Palafrugell

Una de les altres novetats és que, en principi, aquesta pròxima temporada a Palafrugell hi haurà 4 equips de futbol, dos de nous. Puig afirma que de moment no hi ha hagut contacte, però que hi serà pròximament.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Eduard Puig a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *