Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Sense futbol de Segona catalana

Escrit per a 9 de Març de 2021

  • El FC Palafrugell finalment es quedarà sense competir el que quedava de campionat.
  • La Federació Catalana de Futbol va prendre la decisió per la “impossibilitat de complir el Pla de Competició”

La temporada de futbol acabarà sense futbol de Segona catalana. Així ho ha comunicat la Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol. La decisió s’ha pres a partir de l’enquesta que es va formular als clubs i de constatar que no podien complir el Pla de Competició.

Després de les primeres dues jornades de competició, el passat mes d’octubre es va aturar la competició a causa de la situació sanitària. Fins la setmana passada des del departament de Salut no es va donar llum verda perquè tornessin les competicions federades als majors de 16 anys.

Això, en un principi, suposava que es podia reprendre les lligues amateurs de futbol. No obstant això, el fet que enguany la Segona Catalana tingui un format diferent, també a causa de la pandèmia no fa possible que torni. En aquest sentit, des de la Federació apunten que per dates no es podria acabar la temporada abans de finalitzar el mes de juny i s’acumularien els partits intrasetmanals en una categoria absolutament amateur-, ha decidit no reprendre la Segona Catalana de la present temporada 2020-2021. Així, Palafrugell es quedarà sense futbol de Segona Catalana.

Nou format d’inscripció voluntària

En aquest sentit, l’FCF ha determinat la impossibilitat que es produeixin efectes classificatoris en la present temporada i en la categoria afectada, i proposarà un nou format de competició, d’inscripció voluntària i sense efectes d’ascensos i descensos.

Aquesta decisió, però, no afecta a les categories de Primera Catalana, que ja s’està disputant, i al reinici de la Tercera i Quarta Catalana, previst per al cap de setmana del 20 i 21 de març, seguint el Pla de Competició aprovat per l’Assemblea General Ordinària, i que es recull en la Circular 6 i 25 de la temporada 2020-2021.

Temporada 21-22 amb 30 equips per grup

Tant la Primera, com la Tercera i la Quarta Catalana tindran, per tant, efectes classificatoris amb els seus ascensos i descensos. En no disputar la Segona Catalana, implica, necessàriament, una reconfiguració d’aquesta categoria de cara a la temporada 2021-2022, la qual es veurà incrementada en 30 equips (descensos de Primera Catalana i ascensos de Tercera Catalana) i estarà formada per un total de 156 equips.

Així, de cara al curs 2021-2022 està previst, sempre que ho aprovi l’Assemblea, que la competició de Segona Catalana s’estructuri en 8 grups, dividits cadascun en 2 subgrups, fent una categoria interterritorial. En aquest sentit, i per poder regularitzar la competició, no hi haurà ascensos directes, sinó que es determinaran per eliminatòries de promoció; i descensos de 6-7 equips per subgrup.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *