Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació del Pla per la diversitat afectiva i sexual al Baix Empordà

Escrit per a 31 d'Octubre de 2021

  • Conversem amb la Sònia Vivolas de l’Espai Dona Espai LGTBIQ+ de Palafrugell per presentar el Nou pla per la diversitat afectiva i sexual del Baix Empordà.
  • Aquest pla es presentarà al CCBE i ha estat confeccionat a partir de reunions amb les entitats de la comarca i una diagnosi de la població.

Conversem amb la Sònia Vivolas de l’Espai Dona i l’Espai LGTBIQ+ de Palafrugell. Al llarg de la conversa, Vivolas aprofita per presentar a l’audiència algunes pinzellades que s’inclouen en el Nou pla per la diversitat afectiva i sexual del Baix Empordà. El qual es presenta el pròxim dijous dia 4 de novembre al Consell Comarcal del Bisbal d’Empordà.

L’edició d’enguany del Pla per la diversitat afectiva i sexual de gènere és el pla més complet fins a l’actualitat que es presenta al Consell Comarcal del Baix Empordà. Aquest pla, ha estat confeccionat conjuntament amb els espais d’igualtat de gènere LGTBIQ+ de Palafrugell i de Sant Feliu de Guíxols.

L’objectiu és enumerar una sèrie d’accions per desenvolupar arreu dels municipis que formen part de la comarca. Amb la intenció de promoure i equilibrar les desigualtats en la diversitat afectiva i sexual de gènere.

“Tothom s’ha de sentir lliure de fer, ser i estimar com vulgui”

Conversant sobre la situació actual, Vivolas exposa que en l’actualitat no han anat en augment les agressions al col·lectiu. Si no que sempre hi han estat, però ara han tingut més ressò mediàtic. Ressalta que és molt important sensibilitzar i dur a terme accions des dels òrgans municipals.

En aquest punt de l’entrevista, la Sònia exposa el procés d’elaboració del pla. El qual va constar de diverses reunions de treball amb diferents entitats comarcals. Seguidament, es va llançar una diagnosi amb enquestes la qual contemplava molts àmbits a treballar: la diversitat afectiva i sexual de gènere des de l’àmbit cultural, a l’educatiu o al laboral.

Paral·lelament, una comissió treballarà per analitzar i prioritzar l’evolució i l’aplicació de les accions del Pla. Tot plegat, amb la intenció de seguir treballant per la diversitat afectiva sexual i de gènere en tots els seus aspectes. Per promoure el respecte, la convivència i la igualtat entre tots els gèneres i les seves relacions.

Per concloure, adjuntem la conversa completa amb la Sònia Vivolas de l’Espai Dona i l’Espai LGTBIQ+ de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *