Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aprovada una moció institucional en defensa dels drets LGTBIQ+ a Palafrugell

Escrit per a 28 de juliol de 2021

  • Els grups municipals d’ERC; Som Gent del Poble; JuntsxCat; PSC; En Comú Podem i Cs van votar a favor de la moció en defensa dels drets LGTBIQ+.
  • Tots els acords aprovats en aquesta moció es traslladaran al Govern de la Generalitat de Catalunya, a l’Observatori contra l’homofòbia i a l’Associació Emporderats.

L’Ajuntament de Palafrugell, en la sessió plenària d’ahir 27 de juliol, va aprovar una moció institucional en defensa dels drets LGTBIQ+ al municipi. A continuació, recuperem les declaracions del ple entorn la moció en defensa dels drets LGTBIQ+ i els acords que es van aprovar.

En primer lloc, el regidor Marc Heras, en defensa de la moció, presenta les dades de l’Observatori contra l’homofòbia i destaca que “durant l’última setmana hem vist actes d’incivisme i vandalisme contra els símbols de lluita del col·lectiu i pintades que no mereixen altre qualificatiu que rebutjables” .

Tots els grups municipals a favor de la moció

Tot seguit, des de l’equip de govern es van proposar els següents punts d’acord. D’una banda, remarcar la més absoluta condemna a qualsevol agressió i en concret a aquelles que tenen a veure amb la LGTBI-fòbia. D’altra banda, insten al Govern de la Generalitat a desplegar la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, especialment en el seu règim sancionador.

Parel·lament, també es va mostrar el seu caràcter de seguir fomentant la cultura de la pau i de la diversitat afectiva i de gènere. Garantint el manteniment dels serveis i accions especialitzades contra la LGTBI-fòbia des de l’espai LGTBI. Tots els acords que van aprovar en aquesta moció es traslladaran al Govern de la Generalitat de Catalunya, a l’Observatori contra l’homofòbia i a l’Associació Emporderats.

Finalment, convé ressaltar que l’Ajuntament també es posa a disposició de totes les persones i col·lectius que es troben afectats per aquestes situacions.

El Servei d’Atenció Integral (SAI) ubicat a l’Espai LGTBI+ de Palafrugell disposa de múltiples canals per recollir totes les situacions intolerants. Aquests són:
– Telèfon, 972 61 18 79
– Correu electrònic, espailgtbi@palafrugell.cat
– Perfil d’Instagram, @espailgtbipalafrugell

Aquesta moció es va aprovar de forma institucional perquè tots els grups polítics que conformen el ple de l’Ajuntament hi van votar a favor.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *