Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Discrepàncies en la gestió de la Setmana Santa a Palafrugell

Escrit per a 8 d'Abril de 2021

  • Juli Fernández (PSC) considera que hi ha hagut manca de planificació davant la previsible allau de visitants durant Setmana Santa.
  • Per la seva banda, l’alcalde Josep Piferrer remarca la capacitat de reacció del govern.

La gran afluència de visitants que hi va haver a Palafrugell durant la Setmana Santa ha fet que govern i oposició discrepin en la gestió que es va fer. Així, Juli Fernández, cap de l’oposició critica la manca de planificació i de previsió dels serveis públics que s’havien de posar a disposició dels ciutadans. Per la seva banda, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell considera que tot i que es van veure sorpresos, la capacitat de reacció va ser positiva.

Segons Josep Piferrer, les 30.000 persones que van visitar els nuclis de platja de Palafrugell per Setmana Santa es van endur una imatge positiva del municipi. Així, tot i reconèixer que no es pensaven que hi hauria tanta gent com un 15 d’agost, es va saber reconduir la situació. En aquest sentit, apunta que les imatges de divendres de papereres plenes a primera línia de mar, la resta de dies no es van repetir.

Per la seva banda, Juli Fernández, lamenta la manca de previsió de serveis que va fer l’equip de govern. A més, remarca que els problemes amb la recollida d’escombraries no es van solucionar.

Per tot això, reclama un model de planificació diferent, apuntant que s’hauria d’haver previst la contractació d’agents cívics. El cap de l’oposició de l’Ajuntament de Palafrugell també critica que no s’habilitessin els pàrquings de pagament de Calella i Llafranc davant l’afluència de turistes.

Per contra, Piferrer, considera que no hi va haver un problema de massificació durant la Setmana Santa. Així, considera que la presència policial va ser l’adequada.

A la una contra la festa il·legal a l’aparcament de Costa Este

L’únic punt en el que convergeixen Josep Piferrer i Juli Fernández és en el d’anar “a per totes” contra la festa il·legal que es va produir a l’aparcament de Costa Este. Per Juli Fernández, però, aquesta concentració es podria haver evitat, tenint en compte que s’havia anunciat l’obertura de la discoteca, en servei de restaurant, de les 13 a les 17h.

Per l’alcalde de Palafrugell no es podia preveure que bona part dels assistents al “dinar” i altres persones es concentressin a l’aparcament de la discoteca. Així, tot i els precedents del local, considera que era molt complicat fer una actuació preventiva.

Sí que es mostra més contundent al voltant “d‘anar a per totes” davant de les imatges que van circular per les xarxes socials. Així, l’expedient i el procediment judicial es portarà fins a les darreres conseqüències, sobretot pel “99% d’establiments que van complir la normativa”.

Una situació a la que Fernández hi dona tot el suport, però remarca que espera que no quedi en paper mullat com en d’altres ocasions.

D’altra banda, respecte a revisar la llicència d’obertura de Costa Este, Piferrer comenta que “està en mans dels serveis jurídics”.

Amb tot, Josep Piferrer considera que la imtage que es van endur totes les persones que van visitar Palafrugell els dies de Setmana Santa és bona.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *