Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els visitants desborden Palafrugell

Escrit per el 3 d'Abril de 2021

  • Josep Piferrer assegura que no esperaven tants visitants. En aquest sentit, apunta que hi hauria unes 30.000 persones només als nuclis de platja.

(ACN) L’Ajuntament de Palafrugell fa una crida a la responsabilitat després de la important quantitat de visitants que ha rebut durant aquesta Setmana Santa. L’alcalde del municipi, Josep Piferrer, reconeix que n’hi ha hagut “més dels que esperaven” i assenyala que s’han vist “desbordats”.

D’altra banda, però, Piferrer confia en què tothom respecti les mesures i no hi hagi un increment de contagis. De fet, el nombre de visitants ha obligat l’Ajuntament a reforçar alguns serveis com el d’escombraries per donar resposta a les necessitats del municipi. Piferrer calcula que entre Calella de Palafrugell, Tamariu i Llafranc hi ha unes 30.000 persones, la gran majoria de segones residències de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Piferrer, explica que aquesta Setmana Santa “han baixat tots” quan en anys anteriors els visitants s’havien repartit entre el Pirineu, l’interior i la Costa Brava. “Evidentment són molt benvinguts. També és casa seva, però és important que respectem les mesures contra la covid”, concreta el batlle.

Tanta gent com un dia d’estiu

Piferrer reconeix que “no esperaven tanta afluència” i és que la quantitat de gent que hi ha aquests dies al poble és “similar” a la que hi havia l’estiu de l’any passat. En aquest sentit, David Puertas, cap de la Policia Local de Palafrugell, ja ho apuntava a Ràdio Palafrugell a inicis de setmana.

Piferrer, però, ressalta que el tancament nocturn de l’hostaleria, les restriccions i el seguiment de les mesures sanitàries imposades pel Govern han de servir per evitar contagis.

La realitat és que aquests dies es fa difícil trobar un bar o un restaurant amb una taula lliure per dinar, un fet que Piferrer destaca com a positiu per l’economia local. “Les ajudes que s’han pogut donar des de les administracions no compensen. El sector el que necessita és treballar”, concreta.

Increment dels serveis

Una evidència de la forta afluència de visitants als nuclis costaners de Palafrugell ha estat el reforç que ha hagut d’aplicar l’ajuntament en serveis com el de les escombraries. Piferrer explica que havien fet una previsió, però que l’han hagut de canviar sobre la marxa perquè no podien donar resposta a les necessitats del poble. I és que aquests darrers dies han anat apareixent algunes imatges d’aglomeracions en algunes zones de Calella de Palafrugell, Tamariu o Llafranc. Piferrer deixa clar que són a l’aire lliure i posa en valor l’esforç que es fa des de l’hostaleria per mantenir les mesures de seguretat als seus establiments.


Opinions dels lectors
  1. Blai Morlans el 3 d'Abril de 2021 a les 22:34

    La gent de las contradas Barceloninas, porta molt de temps confinadas, el home del temps, deia faria bo, tot s’ajuntat, fins a cert punt es comprensible, pero no bo per la nostre salut, evidenment.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).