Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Diana Lledó valora el funcionament del nou calendari de recollida porta a porta

Escrit per a 3 de maig de 2021

  • Conversem amb la cap de l’Àrea de Qualitat Urbana, la Diana Lledó.
  • En aquest sentit, la Diana comparteix la valoració de l’Àrea davant el funcionament del nou calendari de recollida porta a porta.

El canvi del calendari porta a porta del centre de Palafrugell ha deixat imatges de bosses d’escombraries que no havien estat recollides. Per conèixer els motius, ens posem en contacte amb l’àrea de Qualitat Urbana. La intenció de l’entrevista ha estat conèixer la valoració que fan del funcionament del nou calendari de recollida porta a porta.

Diana Lledó, cap de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Palafrugell, explica que els avisos de les fotografies són un protocol que busca incentivar la educació de la ciutadania davant la gestió dels residus.

Paràmetres que es valoren en els avisos del sistema de recollida porta a porta.

Diana Lledó apunta que l’avís en la brossa del veí o veïna usuària de la recollida porta a porta explica els paràmetres que indiquen quines són les errades detectades.

En aquest sentit, des de Qualitat Urbana ho valoren com un “període d’aprenentatge”. En aquest sentit, ho descriu com un canal de comunicació directa amb els usuaris i usuàries per tal de poder funcionar a llarg termini.

A més dels adhesius, des de l’àrea han organitzat horaris de recollida diürna on poden conversar amb les persones afectades. L’objectiu de l’atenció telefònica o presencial, és d’explicar com ha de funcionar tot el sistema porta a porta.

Educar en la gestió dels seus propis residus.

Partint de l’observació de l’etiqueta i preguntada per la possible sanció en cas de reiterats avisos, la Diana aclareix que tot i existir la possibilitat, no és el que es busca. Com indica l’entrevistada a continuació, s’han trobat amb casos de desconeixement que cal resoldre, no sancionar.

Per concloure, amb la intenció de conèixer la valoració del repartiment de cubells de fa unes setmanes, la Diana comparteix que la jornada va resultar “una sorpresa grata”.

A continuació, podeu consultar l’entrevista completa amb la Diana Lledó de l’Àrea de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *