Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Nou calendari de recollida porta a porta

Escrit per a 29 de Març de 2021

 • Conversem sobre l’actualitat de l’Àrea de Qualitat Urbana amb la Diana Lledó.
 • La cap d’Àrea ens avança les línies d’actuació en les que es troben treballant per tal de millorar la gestió dels residus al municipi.

Al llarg del matinal de Ràdio Palafrugell, vam rebre la visita de Diana Lledó, cap d’Àrea de Qualitat Urbana. La cap de la nova àrea creada el darrer octubre de 2020, visita els nostres estudis per conversar sobre l’actualitat de l’Àrea de Qualitat Urbana i també per comentar el nou calendari de recollida del porta a porta al centre de Palafrugell.

Diana Lledó explica els canvis en la recollida de residus porta a porta. Aquests canvis, entraran en vigor a partir del 19 d’abril. L’objectiu dels canvis és incentivar i facilitar la separació correcta dels residus per part de la ciutadania.

En aquest sentit, els canvis afectaran quasi 2.000 habitatges del centre de Palafrugell. Així rebran tota la informació en relació amb els canvis de la recollida porta a porta els habitatges protagonistes:

Convé ressaltar el nou sistema d’inspecció periòdica que es posarà en marxa simultàniament al nou calendari de recollida. A continuació, Lledó detalla quin és el nou protocol.

D’altra banda, els dies 8, 9, 10 i del 12 al 17 d’abril, de 9 a 13 hores, s’instal·larà un punt informatiu davant de l’edifici de l’Ajuntament. En aquesta sentit, es podran recollir els cubells de reciclatge a aquelles persones que no en disposin encara.

Objectius de l’àrea

D’altra banda, Diana Lledó recorda la tasca de l’Àrea de Qualitat Urbana. Els quals actuen sobre la recollida de residus i la neteja diària del municipi, la gestió dels serveis i autoritzacions de les costes i les ocupacions de via pública.

A continuació, coneixem quines són les funcions que des de l’octubre de 2020 recull l’Àrea de Qualitat Urbana. Les quals anteriorment estaven desglossades entre diferents àrees de l’Ajuntament.

En l’actualitat, l’Àrea de Qualitat treballa per definir nous models de recollida d’escombraries i millores en la neteja viària del municipi. Sobre el mateix punt, així exposa les línies de treball sobre el futur de la gestió d’escombraries i objectius de reciclatge a Palafrugell, la Diana Lledó.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra al següent enllaç, en la que Diana Lledó, explica el nou calendari de recollida del porta a porta.


Opinions dels lectors
 1. Montse Martinez   On   18 de Juliol de 2021 at 8:48

  La recollida d’escombraries a Calella de Palafrugell no funciona. S’acumulen les escombraries a pocs metres de les cases.
  L’Ajuntament no fa cas de les queixes del veins.
  Durant el cap de setmana no es recullen cada dia.
  La ubicació dels contenidors perjudica el benestar dels veins.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *