Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament de Palafrugell s’il·luminarà de blau el Dia Internacional de la Fibromiàlgia

Escrit per a 10 de Maig de 2021

  • El pròxim dimecres, amb motiu del dia internacional de la fibromiàlgia, l’Ajuntament de Palafrugell il·luminarà la façana amb llum blava.
  • Conversem amb l’Eulàlia Murillo Martínez, coordinadora de l’ACAF al Baix Empordà.

El pròxim dimecres 12 de maig, amb motiu del Dia Internacional de la Fibromiàlgia, la façana de l’Ajuntament de Palafrugell s’il·luminarà de blau. En aquest sentit, hem contactat amb l’Eulàlia Murillo, coordinadora de l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats
de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central
(ACAF).

En primer lloc, preguntem a l’Eulàlia, coneguda com a “Lali”, sobre les característiques de la fibromiàlgia. A continuació, aclareix que és una malaltia muscular i que es manifesta amb dolors arreu del cos.

Seguint en el mateix punt, el tractament de la fibromiálgia no té cura. En aquest sentit, la feina de l’ACAF consisteix en acompanyar als afectats i afectades en la seva lluita amb la fibromiàlgia. Amb la intenció de “tenir una qualitat de vida una mica més sana i ajuntar-se en un mateix col·lectiu”.

dia internacional de la fibromiàlgia

Dia Internacional de la Fibromiàlgia

Altrament, amb motiu del dia internacional de la malaltia i en honor al treball de l’ACAF, s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament de Palafrugell de blau. Així ens ho explica Murillo, qui a continuació exposa els municipis que hi han participat en la causa.

Preguntada sobre el perquè del color blau, la Lali exposa que el color expressa el dolor de tots els col·lectius que engloba. En aquest sentit, destaca que l’associació, a més de les afectades i afectats de fibromiàlgia, també engloba altres síndromes de la sensibilització central.

A continuació, disposeu de la conversa sencera amb l’Eulàlia Murillo, coordinadora de l’ACAF al Baix Empordà, a Girona i Figueres.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *