Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell lluita contra la LGTBI-fòbia

Escrit per el 23 de Juliol de 2021

  • En aquest sentit, s’han detectat actituds intolerants al llarg de les últimes setmanes.

L’Ajuntament de Palafrugell mostra el seu rebuig a les pintades i actituds intolerants que s’ha viscut durant les darreres setmanes a Palafrugell. El Consistori s’ha mostrat ferm en la lluita contra les actituds LGTBI-fòbiques després dels últims episodis on s’han detectat pintades a façanes d’habitatges que es mostraven agressives contra determinats col·lectius i, al mateix temps, s’han sostret diverses banderes LGTBI+ que onejaven a espais públics del municipi.

Per aquest motiu, s’han tornat a col·locar les banderes i es procedirà a netejar les pintades el més aviat possible. L’Ajuntament no permetrà aquestes actituds que van més enllà de l’incivisme i, al mateix temps, també investigarà a través de les diferents càmeres de vigilància a les persones que hagin comés aquests actes, amb l’objectiu de sancionar-los.

Cal una resposta davant aquestes actituts intolerants

La regidora d’igualtat, Mònica Tauste, considera que cal “una resposta com a societat” per aturar la “impunitat” amb què actuen últimament els agressors LGTBI-fòbics. “L’augment dels discursos intolerants i populistes són perillosos i volen tallar la llibertat, que sempre ha estat una característica del poble palafrugellenc”. Al mateix temps ha manifestat que “no podem perdre els nostres drets i conquestes assolides després d’anys de lluites i reivindicacions”.

Servei d’atenció integral

D’altra banda, l’Ajuntament també es posa a disposició de totes les persones i de tots els col·lectius que es troben afectats per aquestes situacions per tal que pugin denunciar fets com aquests. El Servei d’Atenció Integral (SAI) ubicat a l’Espai LGTBI+ de Palafrugell disposa de múltiples canals com el seu telèfon 972 61 18 79, correu electrònic espailgtbi@palafrugell.cat o perfil d’Instagram @espailgtbipalafrugell per recollir totes les situacions intolerants.

Cal destacar que, des del 2018, el SAI disposa d’un equip de professionals especialitzades en temes d’igualtat i de gènere. Aquest equip informa, atén, orienta i assessora de manera individualitzada a persones del col·lectiu i a la ciutadania del municipi de Palafrugell. El servei ofereix assessorament i orientació en tots aquests àmbits.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).