Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Emporderats, l’associació LGTBI del Baix Empordà

Escrit per el 25 de Maig de 2021

  • Els nostres estudis acullen la visita d’en Manel Moreno, president d’Emporderats Baix Empordà.
  • Durant la conversa, Moreno presenta l’associació que treballa per la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBI de la comarca.

Per tal de conèixer la tasca que fan des d’Emporderats, l’associació LGTBI del Baix Empordà, hem rebut la visita del seu president, Manel Moreno. A continuació, conversem sobre les línies de treball de l’associació i les actuals actuacions. D’altra banda, Moreno també ens parla sobre el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia que va tenir lloc el passat 17 de maig.

En primer lloc, Moreno comparteix que l’Associació Emporderats va veure estroncada la seva activitat amb l’arribada de la pandèmia. En l’actualitat, tot just comencen a treballar en suport a la comunitat LGTBI; en col·laboració amb les administracions i també amb tothom qui hi vulgui formar part.

En aquest moment, Emporderats acaba d’estrenar les seves primeres actuacions a peu de carrer. En aquest sentit, en Manel Moreno comparteix quines són les activitats en l’actualitat. D’entre elles, destaca la presentació oficial de l’associació, la qual tindrà lloc el pròxim mes de juny.

Emporderats en coordinació amb les administracions comarcals i municipals

En l’actualitat, des de l’associació dediquen part de l’activitat a coordinar-se amb les administracions de la comarca. D’entre elles, els tres Serveis d’Atenció Integrals LGTBI (SAI‘s) del Baix Empordà i els ajuntaments comarcals.

D’altra banda, preguntat sobre la reivindicació del passat dilluns 17 de maig, en Manel ens posa en antecedents sobre el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

En aquest sentit, des de la seva opinió en Manel comparteix que tot i que les generacions joves que pugen són “impressionants”, encara falta molta feina ja que la societat tendeix a posicionar-se, i com a resultat, polaritzar-se.

Abans d’acabar, en Manel Moreno aprofita el nostre altaveu per animar a tothom qui vulgui de formar part d’Emporderats. La defineix com una entitat reivindicativa, però també que busca ampliar espais d’oci i passar-ho bé.

Per concloure, per escoltar la conversació completa amb en Manel Moreno, president de l’associació Emporderats, disposeu del reproductor de continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).