Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cs reclama una comissió per analitzar la mortalitat a PFGG

Escrit per el 7 de Maig de 2020

  • El portaveu del grup municipal, Joan Farré, indica la necessitat de realitzar propostes de millora que evitin que es pugui reproduir un fet similar en el futur.

El grup municipal de Ciutadans (Cs) reclama una comissió per analitzar la mortalitat de la residència Palafrugell Gent Gran (PFGG). Joan Farré, portaveu de Cs apunta a que la comissió haurà de ser externa al patronat de la fundació de la residència.

El geriàtric municipal Palafrugell Gent Gran compatbilitza 30 morts i 32 pacients ingressats, segons les darreres dades facilitades pels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE). Davant d’aquestes xifres, Joan Farré ha indicat que sol·licitarà al govern municipal la creació d’una comissió de control per investigar què ha passat. A diferència de la moció que va presentar Palafrugell en Comú Podem en el passat ple, des de Cs volen que la comissió sigui externa als patrons de la residència.

Una investigació que no té per objectius buscar culpables. Segons Farré, la voluntat és que serveixi per evitar que es pugui tornar a produir una situació similar.

Aposten perquè en aquesta comissió externa serveixi per fer propostes de millora en la gestió o els canvis estructurals que es necessitin al centre.

El punt més sensible de la comarca

D’altra banda, Joan Farré ha posat el focus en el fet que el PFGG és el punt negre del Baix Empordà. Així, ha indicat que les xifres “contrasten de manera contundent respecte la resta de geriàtrics del nostre entorn comarcal i provincial”. A més, Joan Farré ha apuntat el fet que el reglament orgànic municipal “contempla en el seu article 76 que l’alcalde proposi la creació d’una comissió que haurà de ser aprovada pel ple”. En declaracions a Ràdio Palafrugell, el líder de Cs al municipi destaca que la situació és angoixant. A més, apunta a que a l’Asil també hi ha dos casos de COVID-19.

Per últim, Farré ha volgut tenir també un record per les persones difuntes i el seus familiars, amics i ciutadans del municipi. Està per veure si Cs reclamarà aquesta comissió per analitzar la mortalitat a PFGG en el ple d’aquest mes de maig.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).