Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


En Comú Podem presenta una moció per investigar la situació a PFGG

Escrit per el 28 d'Abril de 2020

Alfons Rius, portaveu de Palafrugell en Comú Podem (PECP) ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per explicar el rerefons de la moció que presentaran en la sessió plenària d’avui dimarts. En Comú Podem exposarà una moció per investigar la situació a la residència Palafrugell Gent Gran (PFGG).

Fins a la darrera actualització a la residència de Palafrugell 22 persones han perdut la vida i hi ha 48 pacients ingressats per coronavirus. Davant d’aquesta situació, excepcional en tots els centres assistencials del SSIBE, Palafrugell En Comú Podem vol saber perquè ha passat això al centre residencial del municipi. Per tant, l’ànim amb el que presenten aquesta moció, segons Alfons Rius, és per detectar les errades que han provocat aquestes xifres.

En aquest sentit, el portaveu dels Comuns exposa que els ha arribat també la preocupació de familiars del centre per com s’ha gestionat la crisi. A més, apunta a que la investigació ajudarà a saber si els passos fets per part del SSIBE han estat els idonis.

No obstant posar en dubte la tasca dels professionals, Rius ha puntualitzat que busquen fer una crítica constructiva. L’objectiu és plasmar allò en el que es pot millorar per evitar noves errades en el futur. Tot i que ja ha tingut contacte amb la direcció del centre Palafrugell Gent Gran, Alfons Rius considera necessari tirar endavant aquesta moció per poder analitzar els fets.

Pel que fa a la posició de l’Ajuntament, des dels Comuns també consideren que es podria haver seguit de més a prop la situació a la residència. En aquest sentit, apel·la a un deure de responsabilitat el fet de presentar aquesta moció.

Mesures econòmiques consensuades

D’altra banda, es continua treballant en el paquet d’ajudes econòmiques per fer front a la crisi generada per la COVID-19. Una situació que ha portat a tots el grups municipals a treballar colze amb colze. Rius explica que presentaran les mesures acordades en un ple extraordinari.

Així, la idea és que en el proper mes de maig poder celebrar una sessió extraordinària per tal que els ajuts arribin el més aviat possible als més necessitats. Podeu recuperar la conversa íntegra amb Alfons Rius al següent arxiu.


Opinions dels lectors
  1. antonia avelli ghiara el 28 d'Abril de 2020 a les 12:25

    Jo e perdut la sogra estaba bé i contenta la última visita feta per tant tinc un desconsol ,la mala gestió i falta de personal era evident , alguna que altra vegada les trobarem plorant perquè a la hora de fer pipí estava al gimnàs i a las 6 de la tarde no lo portaban perqué no tocaba ,es intolerable no desitjo això per cap avi , nosaltres som candidats’ ,és així com volem acabar permeten el lucre a coste del
    ven está dels últims dies de les nostres vides.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).