Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comença el curs escolar a infantil, primària i secundària

Escrit per el 6 de Setembre de 2023

  • Els centres educatius coincideixen que l’avançament del primer dia de classe ha fet que hagin hagut de preparar el curs amb menys temps.
  • Com a novetat, l’institut La Sureda estrena dos mòduls prefabricats per l’augment de cursos.

Comença el curs escolar als centres educatius d’infantil, primària, secundària. Les escoles de Palafrugell obren les portes en un inici de curs avançat i amb la convocatòria d’una vaga del professorat. Els centres educatius coincideixen que l’avançament del primer dia de classe ha fet que hagin hagut de preparar el curs amb menys temps.

En aquest sentit, la directora de l’escola Josep Barceló i Matas, Paqui Cruz, explica que alguns docents han fet més hores els últims dies per tenir-ho tot a punt i que el professorat nou ha hagut d’adaptar-se al centre en molt poc temps.

Clàudia Soler, directora de l’escola Carrilet, coincideix que caldria més temps de planificació per “fer les coses millor”.

Les escoles Pi Verd i Torres i Jonama també destaquen a Ràdio Palafrugell que comencen les classes amb molt poc temps de preparació.

I, tot això se suma a la convocatòria de vaga dels sindicats el primer dia d’escola, tal com destaca Paqui Cruz.

Per altra banda, Cruz explica que la situació s’ha sumat als nomenaments de l’estiu que s’han vist afectats per la incorporació de professorat provinent d’oposicions i de l’estabilització de personal per concurs de mèrits.

En el cas de l’escola Carrilet, no han notat cap variació en el nombre de docents al centre i encara estan pendents de l’arribada d’algun mestre.

En canvi, les escoles Pi Verd i Torres i Jonama afegeixen que sí que tenen tota la plantilla per començar el curs.

Pel que fa a la secundària, l’institut La Sureda ha estrenat mòduls prefabricats a l’espera d’una futura ampliació de l’edifici. La directora del centre, Mireia Pacreu, afegeix que aquest inici de curs ha anat millor. A diferència del curs anterior, enguany ja tenien el mobiliari que l’han muntat a les noves aules.

De moment, els falta acabar d’arreglar alguns detalls dels barracons i encara no els han arribat els nous projectors finançats pels fons Next Generation.

A més, com també ha passat en l’educació infantil i primària, Pacreu destaca la falta de temps per a preparar el curs, fer reunions, tenir les aules a punt i rebre el nou professorat.

Tot i això, explica que en el seu cas ja tenen tots els docents per iniciar el curs.

Les escoles de Palafrugell preparen projectes pel curs

Entre els projectes que tenen en marxa, l’escola Josep Barceló i Matas té l’aposta de continuar l’educació musical amb l’Escola de Música de Palafrugell. Els infants aprendran a tocar instruments de metall.

L’escola Carrilet treballarà amb un projecte per fer contactes amb escoles d’altres països. També, faran intercanvis amb altres centres catalans per conèixer noves metodologies d’ensenyament.

L’escola Josep Barceló i Matas estrena una pista esportiva

Per altra banda, l’escola Josep Barceló i Matas estrena una pista al pati per fer educació física després de perdre el gimnàs que va ocupar l’espai l’institut La Sureda. Tot i això, Cruz destaca que la pista està preparada per aquest curs i avança que ja ha parlat amb l’Ajuntament per poder tenir un gimnàs en els pròxims cursos.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).