Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comença el nou curs escolar amb una convocatòria de vaga per les peticions del professorat

Escrit per el 5 de Setembre de 2023

  • Dimarts a la tarda tenen una taula sectorial per estudiar algunes de les demandes. Tot i això, de moment, mantenen la convocatòria de la vaga que coincideix amb l’inici del curs.

Els sindicats USTEC-STEs, la CGT i La Intersindical convoquen una vaga educativa el 6 de setembre. Aquesta tarda tenen una taula sectorial amb el Departament d’Educació per estudiar algunes de les demandes. Tot i això, de moment, mantenen la convocatòria de la vaga que coincideix amb l’inici del curs educatiu d’infantil, primària i secundària.

Glòria Polls, portaveu d’USTEC-STEs, destaca a Ràdio Palafrugell que amb la consellera d’Educació, Anna Simó, no han pogut solucionar els problemes que hi havia amb l’anterior conseller, Josep González Cambray. Afegeix que Simó els va demanar una moratòria de temps per estudiar les peticions.

Entre les demandes, hi ha la recuperació de les condicions laborals que tenien els docents fa més de 12 anys, la recuperació dels sexennis als sis anys amb reconeixement, l’equiparació salarial de tot el professorat de Formació Professional o la derogació de l’ordre de calendari. Polls destaca que l’inici de curs avançat porta problemes en l’organització dels centres.

També, demanen la reducció de les hores lectives en els majors de 55 anys, un pacte d’estabilitat per garantir que cap treballador perdi la feina, la recuperació del poder adquisitiu perdut en els últims anys, la reclassificació professional del personal laboral d’atenció educativa i un blindatge de la immersió lingüística en català.

A més, denuncien “la manca de recursos estructurals i l’intrusisme de l’empresa privada“, així com “els decrets de plantilles i direccions que permeten triar i rebutjar de manera arbitrària mestres i professors“.

Convoquen el personal docent i laboral en una manifestació a la plaça d’Urquinaona de Barcelona el dimecres, 6 de setembre a les dotze del migdia.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).