Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Augment d’usuaris i residus a les deixalleries del Baix Empordà

Escrit per el 21 d'Abril de 2021

  • Des de l’Àrea de Medi Ambient del CCBE, han detectat un augment dels usuaris i residus a les deixalleries de la comarca.
  • Conversem amb el conseller Marc Calvet sobre la relació de l’efecte del confinament amb l’augment dels usuaris i residus.
  • Altrament, també coneixem quina és l’actualitat de l’activitat de l’Àrea.

Des del Consell Comarcal del Baix Empordà (CCBE) informen d’un augment dels usuaris i residus que ha comportat l’efecte del confinament domiciliari. Amb la intenció de conèixer més detalls sobre la notícia i l’actualitat del servei de gestió de residus del Baix Empordà, contactem amb el conseller de Medi Ambient, Agricultura, Ramaderia i pesca, Marc Calvet Martí.

En primer terme, preguntat per la xarxa de deixalleries de la comarca, Calvet respon que gestionen un total de 8 deixalleries repartides en funció dels habitants i dimensió del territori. A més d’una deixalleria mòbil que es desplaça segons les necessitats.

Augment dels usuaris i residus en un 30% tot i el tancament pel confinament domiciliari

Amb referència a l‘increment del nombre d’usuaris en un 30%, Calvet justifica que des del consell atribueixen aquest fenomen als efectes del confinament. D’entre elles, l’augment de temps lliure, les reformes i l’habilitació d’espais de la llar per al teletreball.

En l’actualitat, les petites deixalleries i les deixalleries fixes de Begur i la Bisbal d’Empordà, disposen d’un sistema d’entrada amb identificació de l’usuari. A continuació, el conseller Marc Calvet valora positivament la instauració d’aquest nou sistema i n’enumera els avantatges.

En aquest sentit, el conseller Marc Calvet afegeix que el sistema d’entrada amb identificació treballa per ser implantat en diferents serveis de gestió de residus.

Noves línies de treball a l’Àrea de Medi Ambient del CCBE

Amb la intenció de conèixer quina és l’actualitat sobre l’activitat de l’Àrea, Calvet destaca l’Obertura de l’Oficina de Transició Energètica amb la Diputació de Girona.

D’altra banda, també es treballa conjuntament amb l’Agència de residus de Catalunya, en l’elaboració d’un estudi sobre el dèficit d’infraestructures i tractament de residus de la comarca.

Per concloure, trobareu adjunt l’arxiu següent amb l’entrevista completa amb el conseller de Medi Ambient, Agricultura, Ramaderia i pesca, Marc Calvet Martí.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).