El xef Quim Casellas impartirà un curs sobre canelons i croquetes a l’Escola Agrària de l’Empordà
Escrit per Ferran Castelló el 8 de Novembre de 2025
- El cuiner Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc i reconegut amb una estrella Michelin, serà l’encarregat d’impartir el curs “Perfeccionament en l’elaboració de canelons i croquetes” a l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà, a Monells
- La jornada, impulsada pel Departament d’Agricultura, tindrà lloc el 10 de novembre i combinarà teoria, pràctica i creativitat culinària
Fotografia: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha organitzat per al dilluns, 10 de novembre el curs “Perfeccionament en l’elaboració de canelons i croquetes” a l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà, a Monells. La formació serà impartida pel xef Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc i guardonat amb una estrella Michelin.
L’objectiu del curs és millorar i actualitzar les tècniques clau dels dos plats clàssics de la cuina catalana, des del tractament dels ingredients fins a la cocció i la presentació final. Casellas compartirà la seva experiència en l’elaboració de farses equilibrades, la preparació de beixamels estables i aromatitzades, i la creació de croquetes innovadores, però sempre amb l’essència tradicional.
Durant la sessió es treballaran els rostits lents i controlats, el tractament dels sucs i greixos, la cocció de la pasta i la presentació dels plats. També es dedicaran espais a la reinterpretació de receptes tradicionals i a l’exploració de noves textures i arrebossats, com el panko o els airbags de patata, que aporten contrast i creativitat.
La iniciativa vol donar una formació professionalitzadora que permeti als participants millorar el rendiment qualitatiu i sensorial de les seves elaboracions.