Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


50.000 espectadors al Teatre Municipal de Palafrugell

Escrit per el 7 de Febrer de 2020

  • El Cine Club Garbí aporta la meitat dels espectadors amb 23.439.
  • També destaquen les representacions nadalenques, la Festa Major, el teatre professional vinculat a Temporada Alta i el Festival de Jazz Costa Brava.

L’Ajuntament de Palafrugell fa un balanç molt positiu del nombre de visitants que va tenir, al llarg de l’any 2019, el Teatre Municipal a través de les múltiples activitats culturals que hi ha organitzat. Cal destacar que el teatre escolar, el cinema i les exposicions, sumat a les múltiples disciplines que hi tenen cabuda han fet que enguany se superi la xifra dels 49.000 espectadors, concretament s’ha arribat als 49.146 usuaris.

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, Josep Piferrer, valora positivament aquestes xifres donat que “prioritzem la cultura popular i local dins la programació sense oblidar-nos que aprofitem l’equipament per donar-hi un caire social i educatiu. Així, propostes com la campanya de teatre a les escoles, que fa més de 30 anys que es fa de forma ininterrompuda, o el teatre social que organitzen des de l’àrea de joventut, són eixos fonamentals dins la política cultural que estem realitzant”. 

Així, el Teatre Municipal de Palafrugell ha incrementat el nombre d’usuaris durant l’any 2019 en 2.299, una xifra que creix any rere any i que els acosta a la xifra dels 50.000 visitants anuals.

Cinema, Nadal, Festa Major i Jazz plats forts

Sens cap mena de dubte els plats forts i destacats, pel que fa a nombre de públic, tenen a veure amb les representacions nadalenques, la Festa Major, el teatre professional vinculat a Temporada Alta i el Festival de Jazz Costa Brava. Enguany, la presència de La Locomotora Negra amb la Coral Sant Jordi, sumant la resta d’activitats programades pel Festival de Jazz va superar el miler d’espectadors.

A més, les actuacions de les orquestres Costa Brava i Maravella per la Festa Major van sumar 930 espectadors. Tampoc cal oblidar les tres representacions de Els Pastorets referents al Nadal 2018 que van comptar amb 986. Per últim, com a plat també hi ha les dues funcions de teatre professional dins la programació de Temporada Alta van superar els 800 espectadors.

D’altra banda, entre altres actuacions destacades hi trobem l’actuació del Quartet Mèlt, que per Nadal va portar uns 300 espectadors. També el concert de la cantant palafrugellenca Neus Mar que en va reunir 330.

Per últim, i no menys important, cal destacar l’aportació del Cine Club Garbí. Ja us explicàvem a inici de setmana que assolia un nou record amb més de 23.000 espectadors. Això suposa un 11% més respecte el 2018. Per tant, el creixement de públic al Teatre ve donat, sobretot per l’augment de públic del cinema.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).