Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


11% més d’espectadors al Cine Club Garbí Palafrugell

Escrit per a 4 de febrer de 2020

El Cine Club Garbí de Palafrugell ha aconseguit un nou rècord d’espectadors durant el 2019. En total van passar pel cinema palafrugellenc 23.349 espectadors, una xifra que suposa 2.349 espectadors més que el 2018. En resum, durant el 2019 hi va haver un 11% més d’espectadors al Cine Club Garbí.

El Teatre Municipal de Palafrugell va acollir el 2019 322 sessions de cinema. Amb el pas dels anys, el Cine Club Garbí s’ha convertit en un referent cultural de Palafrugell en els 31 anys d’història.

Àlex Cebollero, director de l’entitat valora els resultats molt positivament. Tot i que, amb modèstia, apunta que el cinema palafrugellenc ha seguit la tendència de les sales del cinema estatal.

No obstant això, el fet que l’any passat es registrés un 11% més d’espectadors al Cine Club Garbí no és un fet puntual. El 2018 respecte el 2017 l’entitat ja va registrar un 9% més de públic. Així doncs, no és casualitat l’increment d’enguany.

Més de 30 anys d’història

El Cine Club Garbí, és una entitat cultural que va néixer l’any 1989, quan un grup de gent de Palafrugell va decidir unir-se per promoure activitats cinematogràfiques a la vila. Durant una primer etapa de 4 anys (de 1989 a 1993), van organitzar fins a 45 sessions al desaparegut Cinema Garbí, com a complement a la programació comercial que s’oferia en aquella sala. Però el tancament del cinema, el gener de 1994, va fer que també s’acabessin (de forma temporal) les activitats de l’associació.

Amb l’obertura del Teatre Municipal, però, va sorgir la possibilitat de tornar a oferir cinema. Durant tots aquests anys, a partir de gener de l’any 2000, s’han programat més d’un miler de pel·lícules, projectades en més de 3.000 sessions, i s’han organitzat diverses activitats complementàries, com ara presentacions de pel·lícules, llibres i concerts, exposicions i col·laboracions amb diverses entitats locals.

L’entitat col·labora també amb l’Ajuntament amb l’actualització dels nous equipament de projecció cinematogràfica. El 2016 el consistori va entregar al Cine Club Garbí el Diploma del Mèrit Ciutadà.


Opinions dels lectors
  1. Emeteri   On   4 de febrer de 2020 at 8:53

    Una gran tasca de un gran equip. Han conseguit que amb una programació molt ben triada tinguin un públic fidel no només de Palafrugell sinó de pobles de les rodalies com La Bisbal i altres. Enhorabona.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *