Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Xerrada “El Canvi Climàtic. Una realitat d’avui”

Escrit per el 10 de Juny de 2021

  • La conferència tindrà lloc aquesta tarda a les 19 h al pati de la Biblioteca.
  • L’activitat consta de places limitades i anirà a càrrec de Xavier Turró, Mallku Negre i Sjoerd Gaastra.
  • A continuació, conversem amb en Mallku Negre, l’encarregat de les aportacions des de la mirada de l’agricultura ecològica.

Després de repassar l’agenda d’activitats del Juny a la Biblioteca Municipal amb en Joan Soler, el seu director, establim contacte amb en Mallku Negre. Un dels participants en la xerrada de demà divendres a les 19 h al Pati de la Biblioteca: “El Canvi Climàtic. Una realitat d’avui”. A continuació, Negre presenta els tres temes que s’exposaran dins el marc de la problemàtica pel canvi climàtic, fen èmfasi en la seva especialitat; l’agricultura ecològica.

En primer lloc, en Mallku Negre presenta l’actualitat de la seva activitat en un projecte impulsat per Càritas el qual intervé en diversos projectes d’agricultura social del Baix Empordà. A continuació, en Mallku explica més detalladament els objectius del projecte i actuacions que duen a terme.

“El Canvi Climàtic. Una realitat d’avui”

A continuació, Negre presenta la dinàmica de l’acte de divendres al Pati de la Biblioteca. En el qual, en el marc de la problemàtica pel canvi climàtic, s’hi comptarà amb tres aportacions diferencials: En Xavier Turró (Canvi Climàtic), en Mallku Negre (Agricultura Ecológica) i Sjoerd Gaastra (Transicio energètica).

En aquest punt de l’entrevista, entrem en qüestió sobre l’interès de l’administració municipal en l’aplicació de l’agricultura ecològica i social en el territori. Sobre la qüestió, Mallku opina que en aquest sentit les institucions per sobre d’aquestes administracions haurien d’oferir suport a aquesta tipologia d’iniciatives.

En l’actualitat, es troba en marxa una iniciativa de cohesió per als projectes d’agricultura social del Baix Empordà. Com a primera actuació, en Mallku ens avança la constitució de la Xarxa dels horts comunitaris ecològics del Baix Empordà.

Tot seguit, disposeu de l’entrevista completa amb en Mallku Negre a l’enllaç de continuació:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).