Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Xavier Gual: “Hem de transmetre el català i demanar-lo en el dia a dia”

Escrit per el 15 de Novembre de 2023

  • Xavier Gual presentarà el llibre Qui ha de salvar el català? al Centre Municipal d’Educació.

Xavier Gual presentarà el llibre Qui ha de salvar el català? a l’acte de presentació de la campanya “21 dies. D’entrada en català” del Consorci per a la Normalització Lingüística. El professor de secundària i periodista explica al programa Així és la vida de Rafel Corbí que “hem de transmetre el català i demanar-lo en el dia a dia”.

Gual afegeix que “el català passa per un moment complicat per deixadesa, per no pensar-hi”.

Destaca que la llengua catalana té molta vinculació amb el patrimoni cultural de Catalunya i que és deure dels catalanoparlants protegir la llengua.

El professor considera que cal complir més les lleis que protegeixen l’ús del català. Destaca que, en els divuit anys a les aules, veu molts joves que acaben l’educació obligatòria havent fet la immersió lingüística i no saben el català correctament.

També, destaca la necessitat de promoure l’aprenentatge de la llengua entre els nouvinguts. I posa deures als catalanoparlants: no canviar de llengua perquè la puguin practicar en el seu dia a dia.

La presentació del llibre serà el dimecres, 15 de novembre a les set del vespre al Centre Municipal d’Educació de Palafrugell.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).