Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Oficina de Català de Palafrugell comença el #repte21dies de parlar en català

Escrit per el 12 de Novembre de 2023

  • Ho farà en un acte al Centre Municipal d’Educació amb la presentació del llibre Qui ha de salvar el català? de Xavier Gual.

El Consorci per a la Normalització Lingüística porta la campanya “21 dies. D’entrada, en català” a Palafrugell. Té com a objectiu normalitzar l’ús del català en tots els àmbits de la vida i no canviar d’idioma. La presentaran en un acte al Centre Municipal d’Educació amb la presentació del llibre Qui ha de salvar el català? de Xavier Gual.

Marta Padrós de l’Oficina de Català de Palafrugell explica que vuit de cada deu catalanoparlants canvia d’idioma automàticament quan algú se li adreça en castellà o creu que no l’entendrà. Afegeix que aquest hàbit es fa en tots els àmbits quotidians.

El repte dels 21 dies parteix de la teoria psicològica que apunta que si durant tres setmanes es fa l’esforç de fer un canvi, finalment s’acaba incorporant com a hàbit. Repartiran unes targetes perquè cadascú marqui si manté o no el repte.

També, presentaran el llibre Qui ha de salvar el català? del periodista i professor de llengua catalana Xavier Gual. L’autor reflexiona sobre els problemes del professorat a les aules, la disminució de catalanoparlants, la immersió lingüística i els canvis en el model educatiu, entre altres. A partir de l’experiència de més de quinze anys a les aules, proposarà solucions i millores.

A part, projectaran vídeos de persones que s’han sumat al #repte21dies.

La presentació serà el dimecres, 15 de novembre a les set del vespre al Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).