Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Xavier Dilmé ens presenta el programa d’ocupació 30 plus

Escrit per a 3 de novembre de 2020

  • El programa treballa per oferir ocupació i formació a persones de més de trenta anys.
  • L’objectiu principal del programa és millorar l’ocupació de la comarca i, en conseqüència, la situació econòmica de les famílies.
  • Per accedir al programa, que encara està començant, primer cal estar apuntat al Servei d’Ocupació de Catalunya.
Xavier Dilmé

Xavier Dilmé, conseller de promoció econòmica del consell comarcal, ens presenta el programa 30 plus. Un programa d’ocupació per a persones de més de trenta anys per establir convenis amb empreses de la nostra comarca. Es tracta d’un programa dirigit a persones de la comarca que subvencionarà a aquelles empreses que contractin a persones de més de trenta anys. 

Primerament, Xavier Dilmé exposa les tres fases de les quals consta el conveni. La primera consisteix en la prospecció i assessorament a les empreses per identificar les necessitats concretes. La segona, en formar específicament a la persona que busca el treball. I la tercera, en acompanyar al treballador fins que acaba el període de contractació.

En segon lloc, els llocs de treball oferts seran de nova creació. Tot i la COVID-19, l’àrea de promoció econòmica treballa perquè el programa suposi una eina útil per reactivar l’ocupació de les persones amb més de tres anys. A més, l’objectiu també és augmentar la mà d’obra qualificada, tenint en compte que la formació estarà enfocada en la plaça en concret.

Les empreses que més llocs de treballs ofereixen, són les enfocades al sector en l’atenció al client i la indústria alimentària.

Tot seguit, Dilmé destaca que la voluntat és intentar portar a la comarca convenis d’aquest tipus per intentar millorar l’ocupació. I per tant, la situació actual de moltes famílies. Es treballa el programa a partir de la demanda de les empreses, i destaquen les feines demandades en els sectors de l’atenció al client i la indústria alimentària.

Tanmateix, una de les grans mancances que hi ha en aquest moment és l’ocupació de la comarca. Com a objectiu polític, és una prioritat fer servir les eines que siguin possibles per augmentar l’ocupació. Un dels resultats ha estat el programa 30 plus. Seguidament, Xavier Dilmé, agraeix la col·laboració d’ajuntaments i empreses per al projecte.

Per concloure, Xavier Dilmé explica a la nostra emissora com s’ha de dur a terme la inscripció al programa. Primer de tot, cal estar apuntat al Servei d’Ocupació de Catalunya.

A continuació, adjuntem l’entrevista completa amb Xavier Dilmé.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *