Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“Viu i fes viure”, la campanya de donació de sang d’estiu arriba a Palafrugell

Escrit per a 12 d'Agost de 2021

  • El dissabte 21 d’agost es realitzarà la campanya d’estiu de donació de sang “Viu i fes viure” al Casal Parroquial. L’horari serà de 10 h a 14 h i de 16 h a 20:30 h.
  • Convé demanar cita prèvia (amb hora aproximada) a www.donarsang.gencat.cat/viuifesviure.

En aquest matinal de dijous, hem dedicat una pausa a conversar amb la Meritxell Casacuberta, tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona. El motiu de contacte, és la pròxima campanya de donació de sang d’aquest estiu “Viu i fes viure” que tindrà lloc a Palafrugell el 21 d’agost. Altrament, Casacuberta també fa pública la complicada situació actual quant a donacions del Banc.

En primer terme, conversant sobre l’estat de les donacions, Casacuberta anuncia que l’estiu acostuma a ser una temporada complicada. I que la situació actual, s’ha vist agreujada per la cinquena onada de contagis.

Per tenir una situació tranquil·la, hauríem de tenir 1000 donacions diàries a tot Catalunya. Ara, estem en unes entrades de 600 – 700 diàries; El que són reserves per 6 o 7 dies. Per tant, és problemàtic.

Meritxell Casacuberta, técnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona.

D’entre les causes principals que han condicionat la baixada de les donacions, es troben l’augment de contagis per COVID-19 i l’augment de mobilitat de la població durant l’època estival.

Aquest estiu, “Viu i fes viure”

Preguntada sobre el rerefons del títol de la campanya d’enguany, la Meritxell afegeix que “animem a la gent a viure l’estiu, però que ens ajudi a fer viure als malalts que tenim als hospitals”.

En aquest punt de l’entrevista, presentem de la mà de la tècnica de promoció de Girona la campanya de donació a Palafrugell. La qual tindrà lloc el pròxim dissabte 21 d’agost de les 10 a les 14 h i de les 16 h a les 20:30 h.

D’altra banda, s’ha de recordar que cal demanar cita prèvia al web del Banc de Sang i Teixits enllaçada aquí. Tot i que, com assegura Casacuberta a continuació, l’hora de la cita prèvia és aproximada.

D’entre els dubtes que poden sorgir a la població, es troben el fet de poder donar sang si s’ha passat la COVID-19 o si s’ha rebut la pauta de vacunació. En aquest sentit, Casacuberta aclareix que sí que es pot donar sang amb qualsevol pauta de vacunació. I en el cas dels malalts per COVID-19, respectant el marge de vint-i-vuit dies.

Finalment, adjuntem l’entrevista completa amb la tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona, la Meritxell Casacuberta.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *