Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Vaga a les escoles els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març

Escrit per el 2 de Març de 2022

  • La portaveu del sindicat USTEC a les comarques de Girona, Glòria Polls, critica en reclaracions a Ràdio Palafrugell que el departament d’Educació té una “evident manca de voluntat negociadora” que no els ha deixat “cap altre motiu que fer vaga”.

Els mestres i professors faran vaga els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març. Són quatre dies d’aturada que arriben després de l’anunci del Departament d’Educació d’avançar l’inici del curs una setmana. Aquest ha estat el detonant, però també se sumen altres reivindicacions, com la defensa del català o que es reverteixin les retallades.

Per Glòria Polls, portaveu d’USTEC a les comarques de Girona, les maneres del departament d’Educació quan va anunciar el canvi en el calendari són inacceptables. Per això, assegura en declaracions a Ràdio Palafrugell que han volgut fer un cop a la taula.

Se sumen a la convocatòria USTEC, CCOO, la Intersindical, Professors de Secundària (Aspepc-sps), la UGT, la CGT i la Federació d’Ensenyament de la USOC. Sota el lema ‘Prou imposicions, anem a la vaga’, tots ells demanen la dimissió del conseller, Josep Gonzàlez-Cambray. Recordem que amb l’actual calendari Les classes començaran el dilluns dia 5 de setembre per als alumnes d’educació infantil i primària. En el cas dels cursos de l’ESO, batxillerat i formació professional, les classes començaran el dimecres dia 7 de setembre.

A banda de la polèmica del calendari hi ha altres reivindicacions… Per exemple, que es retiri del nou currículum, o se suspengui el decret de plantilles. També demanen revertir del tot les retallades i que es defensi el model lingüístic. En parla Glòria Polls a Ràdio Palafrugell.

Polls critica que el departament d’Educació té una “evident manca de voluntat negociadora” que no els ha deixat cap altre motiu que fer vaga.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).