Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Unitat Solidària recolza l’educació a Guatemala

Escrit per a 3 de Juny de 2019

  • L’associació palafrugellenca ha recolzat el foment de l’educació a zones rurals de Guatemala
  • Treballen en projectes de cooperació des de fa 24 anys

L’associació palafrugellenca Unitat Solidària ha pogut tirar endavant un projecte de cooperació vinculat a la educació a Guatemala. En concret, en aquelles zones rurals amb un índex més baix de persones escolaritzades.

D’aquesta manera, Leti López, una jove de la localitat de Xela (Guatemala) ha pogut realitzar els seus estudis gràcies a l’aportació d‘Unitat Solidària. En aquest sentit, la noia ha estat durant aquestes dies a Palafrugell en una visita que ha pogut fer al municipi de la mà de l’associació. Leti López ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’Alcalde en funcions Josep Piferrer i la regidora de cooperació en funcions, Maite Frigola.

La jove és provinent d’una zona rural del país que té un baix índex de persones escolaritzades. De fet, gràcies a aquesta acció solidària, ha estat la primera noia de la seva comunitat a comptar amb una formació acadèmica, la qual no hagués estat possible sense el recolzament de l’entitat social

Unitat Solidària més de 20 anys de feina

Les finalitats de l’associació són: facilitar ajut humanitari i econòmic a comunitats concretes d’arreu del món, que per la seva situació geogràfica quedin fora o gairebé fora de l’abast del seu propi govern. D’altra banda, dur a terme les campanyes i activitats necessàries per promoure i obtenir ajuts econòmics per a les esmentades comunitats. A més, també realitzar xerrades sobre conflictes determinats de les comunitats objecte de suport. Per últim, entre d’altres, també s’encarreguen de fer tots els actes que siguin possibles. La finalitat és generar fons suficients per al sosteniment dels projectes objecte d’aquestes finalitats.

Unitat Solidària Palafrugell
Leti López, acompanyada d’uns familiars, de l’alcalde en funcions de Palafrugell Josep Piferrer, la regidora de cooperació en funcions Maite Frigola i el president d’Unitat Solidària Jordi Domingo

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *