Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Conferència de Martí Boada i Juncà “Una visió socio-ambiental del paisatge surer”

Escrit per el 21 de Maig de 2021

  • Conversem amb en Martí Boada, el científic ambiental i geògraf convidat a impartir la conferència “Una visió socio-ambiental del paisatge surer”.
  • L’activitat s’emmarca dins el marc de conferències iniciat entorn l’exposició “Sentir la sureda” de Michele Curel.
  • La conferència tindrà lloc demà dissabte a les 19 h al Museu del Suro.

Durant aquest cap de setmana de Festes de Primavera, palafrugell acull un gran programa d’activitats culturals. D’entre elles, les activitats entorn l’exposició “Sentir la sureda” de Michele Curel. Anteriorment, vam conversar amb Curel sobre el contingut de la seva exposició. Aquest cop, conversem amb en Martí Boada, el científic ambiental i geògraf convidat a impartir la conferència “Una visió socio-ambiental del paisatge surer”.

En primer lloc, informar que la conferència tindrà lloc demà dissabte a les 19 h a l’Auditori del Museu del Suro de Catalunya del municipi. A continuació, Boada comparteix que davant la invitació de Pep Espadalé, la conferència pretén donar a conèixer el seu punt de vista sobre el paper del suro en el sentit “més clàssic i sociològic”.

A continuació, Boada comparteix que l’alzina surera és “l’arbre més impressionant del món”. Un arbre que considera que, tot i la seva proximitat en el nostre territori, “no ho valorem”.

“Una visió socio-ambiental del paisatge surer”

Tot seguit, en Martí Boada fa cinc cèntims sobre el contingut de la conferència. A banda de donar el seu punt de vista, també es conversarà sobre les diferents suredes del món i de la cultura del suro. Molt present en la història del nostre municipi.

Altrament, en conversa sobre el coneixement de la cultura surera d’entre les noves generacions, Boada defensa que aquests joves “estan preocupats” per l’estat ambiental del planeta.

Per concloure, en Martí Boada declara que es troba molt entusiasmat per l’oportunitat de visitar Palafrugell. A continuació, convida a tothom a formar part de l’acte demà.

Recordar que per poder assistir a l’acte, heu d’inscriure-us via telefònica al Museu del Suro (972 30 78 25). Per recuperar la conversa completa amb el científic ambiental i geògraf Martí Boada, podeu accedir al reproductor de continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).