Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“Sentir la Sureda” de Michele Curel al Museu del Suro

Escrit per el 7 de Maig de 2021

  • Una mirada poètica i emocional de la fotògrafa nord-americana Michele Curel que posa el focus en l’obtenció del suro al bosc. 
  • L’exposició comissariada per la historiadora de la fotografia Laura Terré, consta de 71 fotografies i un vídeo testimonial d’entrevistes.

Des del dissabte 8 de maig i fins a l’1 d’agost, el Museu del Suro de Palafrugell presenta Sentir la Sureda, una mostra inèdita de la fotògrafa nord-americana establerta a Catalunya, Michele Curel. La mostra, és comissariada per la historiadora de la fotografia, Laura Terré.

L’exposició compta amb 71 fotografies de gran qualitat, en color i en blanc i negre, de diferents mides i formats. Així com un vídeo testimonial d’entrevistes a la gent del bosc. Un treball fotogràfic i audiovisual que la fotògrafa va fer durant tres estius.

A través d’aquesta mostra, Michele Curel evidencia el rerefons emocional i poètic que contenen els paisatges i els retrats dels peladors de suro. En aquest treball, Curel destaca la importància del so.

Aquest es tracta del primer treball de llarga durada de l’artista nord-americana. Aquest fet la va permetre endinsar-se en el món de la pela del suro, un món molt especial. Una tasca milenària, però que encara és molt desconeguda per la societat empordanesa.

A més, Michele Curel destaca els beneficis mediambientals d’aquesta tasca. El suro, un producte que hauria d’estar més reconegut per tot el que implica la seva producció.

En aquesta línia, també ha destacat el paper que fan entitats com la Fundació Institut Català del Suro, per donar a conèixer altres propietats del suro, més enllà dels taps.

Sentir la sureda obrirà al públic aquest dissabte 8 de maig a les 19h i es podrà visitar fins l’1 d’agost. A més, també s’han organitzat diverses activitats emmarcades en aquesta exposició.

The Cork Harvesters

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).