Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Una guia recull el patrimoni geològic del litoral de Tamariu

Escrit per el 2 de Març de 2021

  • La guia en format submergible és ideal per a la pràctica del caiac o si es neda fent snorkel.
  • Està dividida en 10 elements d’interès amb fotografies o il·lustracions.

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha editat una guia que recull el patrimoni geològic del litoral de Tamariu. En concret, entre la cala Pedrosa i la cova d’en Gispert, ja dins el terme municipal de Begur. El seu format submergible la fa ideal per contemplar la geologia durant la pràctica del caiac, tot gaudint de l’entorn natural.

Sergi Travessa, de l’àrea de Medi Ambient ha donat els detalls d’aquest nou recurs. En aquest sentit, comenta que la guia permet conèixer elements geològics del litoral de Tamariu. Un fet, que segons Travessa, és encara molt desconegut pels locals i turistes.

Els continguts de la guia han estat elaborats pel Geocamb, el centre de geologia i cartografia ambiental de la Universitat de Girona. A més, en concret, l’estudi ha estat elaborat pel palafrugellenc Carles Roqué.

10 elementes d’interès geològic

Tamariu, situat a la part nord del municipi de Palafrugell, es troba amagat entre roques i vegetació, i presenta un litoral abrupte on el mar és el principal agent modelador. Una costa alta, agresta i granítica, amb petites cales, coves i penya-segats que ens expliquen la seva pròpia història geològica. En aquest sentit, Sergi Travessa dona els detalls del format d’aquesta guia.

D’altra banda, també permet conèixer les diverses coves, navegables amb caiac, que hi ha entre Tamariu i Begur. Sergi Travessa, també detalla que hi ha una part de consells per a la pràctica del caiac.

La guia, amb un preu públic de 12 euros, es pot trobar en diferents llibreries de la comarca, a les oficines de turisme de Palafrugell i també al Museu del Suro.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).