Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Maria Mercè Cuartiella presenta “Un món sense l’Oriol Gante”

Escrit per a 29 de Juliol de 2021

  • La presentació d’Un món sense l’Oriol Gante tindrà lloc demà a les 19h al pati de la Biblioteca de Palafrugell. Inscripcions al 972 30 48 09.
  • A continuació, Mercè Cuartiella presenta el seguit de reflexions que amaguen les pàgines de la seva darrera novel·la.

Durant el darrer mes de febrer, vam establir contacte amb la Maria Mercè Cuartiella per presentar l’obra “La font i els dies” comentada durant el Club de Lectura Narrativa de la Biblioteca de Palafrugell. Enguany, hem establert contacte de nou amb l’autora per presentar Un món sense l’Oriol Gante (Rosa dels Vents, 2021).

En primer terme, conversem amb Maria Mercè Cuartiella sobre la seva trajectòria professional fins a arribar a la novel·la Un món sense l’Oriol Gante.

Com el títol de la novel·la presenta, gira entorn la mort de l’Oriol. A continuació, sense fer cap avançament més enllà de les primeres pàgines, Cuartiella resumeix la sinopsi de l’obra.

En aquest punt de l’entrevista, Cuartiella declara que es tracta d’una obra que convida a reflexionar. Tot seguit, presenta alguns dels plantejaments producte de les vivències dels personatges de l’obra.

“Entendre que l’absència també forma part de la vida”

Més enllà de la reflexió a partir del dol per una mort, Cuartiella volia donar protagonisme a aquelles reflexions derivades de l’impacte de l’arribada d’una notícia inesperada que pot canviar-nos la vida. Alhora, també s’interessava a mostrar la petjada que es deixa en morir una persona. Tant en el present immediat, com en el futur.

Altrament, l’escriptora qualifica la novel·la de “col·lectiva”. Fent referència al fet que al llarg de la història, hi apareixen molts personatges implicats. Tot plegat, amb la intenció de mostrar diferents punts de vista de la relació amb l’Oriol Gante.

Per concloure, l’autora d’Un món sense l’Oriol Gante resumeix l’obra en tres reflexions principals. D’altra banda, avança que l’obra consta “d’un gir inesperat”. Tot convidant als possibles lectors i lectores a descobrir-lo per ells i elles mateixes.

Finalment, recordar que la presentació del llibre tindrà lloc demà a les 19 h al Pati de la Biblioteca de Palafrugell. Durant la jornada dinamitzada per Guillem Terribas, també es presentarà Autopista de Joan Manel Soldevilla. A continuació, adjuntem l’entrevista completa amb la Maria Mercè Cuartiella.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *