Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tret de sortida al Dia Internacional de les Dones

Escrit per el 14 de Febrer de 2020

  • Dissabte a les 11h l’Espai Dona organitza la gravació de la performance de “Un violador en tu camino“.
  • Totes les dones han de portar un mocador de color negre per tapar-se els ulls.

Demà dissabte 15 de febrer l’Espai Dona de Palafrugell donarà el tret de sortida a les activitats entorn al Dia Internacional de les Dones. Així, des de la plaça de Can Mario a les 11h organitza la gravació, de la versió en català, de la cançó i performance de “Un violador en tu camino“. La Sònia Vivolas, responsable de l’Espai Dona i la Mònica Tauste, regidora de Polítiques d’Igualtat han explicat els detalls d’aquesta activitat a Ràdio Palafrugell.

Un violador en tu camino“, és una cançó creada pel col·lectiu feminista “Las Tesis de Valparaíso“, de Xile. La Sònia Vivolas explica que aquesta cançó va ser creada entorn el 25 de novembre del 2019 per denunciar la violència masclista i al patriarcat.

En aquest sentit, cal destacar que la producció s’ha produit en un himne a nivell mundial per denunciar la violència masclista. Així, s’ha adaptat i traduit a diversos idiomes i ara arriba també a Palafrugell.

Per tal de fer una gran performance s’ha fet una crida a totes les nenes i dones (joves i adultes) de Palafrugell. L’únic element imprescindible és portar una peça de roba negre per tapar-se els ulls. Així, a les 11 del matí es farà un primer assaig, i a 2/4 d’1 està prevista la gravació definitiva, com recorda Mònica Tauste.

1 mes d’activitat entorn el 8M

Malgrat que les protagonistes de la gravació seran dones, els homes també es poden apropar per veure com es desenvolupa l’activitat. El muntatge definitiu es projectarà durant el 3r Sopar de Dones que es farà dissabte 7 de març a l’espai de La Pedrera.

Així, aquest dissabte es dona el tret de sortida al Dia Internacional de les Dones amb aquesta activitat. Per tant, un any més, Palafrugell organitza diverses activitats entorn el 8 de març que van més enllà del dia commemoratiu. Aquestes començaran el dia 15 i s’allargaran fins l’11 de març.

Tret de sortida al Dia Internaciona de les Dones

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).