Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Versió palafrugellenca de “Un violador en tu camino”

Escrit per a 17 de Febrer de 2020

  • La plaça de Can Mario s’omple de presència femenina davant la versió catalana de l’himne xilè “Un violador en tu camino”.

El passat dissabte 15 de febrer l’Espai Dona de Palafrugell va donar per iniciades les activitats entorn al Dia Internacional de les Dones. Des de la plaça de Can Mario, es va organitzar la versió palafrugellenca de “Un violador en tu camino”. Una cançó originalment promoguda pel col·lectiu feminista i xilè “Las Tesis de Valparaíso”, que es va versionar en català per poder denunciar la violència masclista i el patriarcat.

A través de la Sònia Vivolas, responsable de l’Espai Dona, s’ha pogut saber que la participació va ser molt positiva i variada. Concretament, 50 dones procedents de diferents regions i edats, es van tapar el ulls per rememorar la lluita en contra de la violència masclista a través del missatge de la lletra. Una producció que, en aquest sentit, s’ha convertit en un himne a nivell mundial.

Malgrat la versió fos amb una de les llengües presents al municipi, hi ha dos versos que s’han conservat en castellà per tal de rendir homenatge a les autores. Tanmateix, sí que es volien fer algunes modificacions a la lletra original, com ara dir “mossos” enlloc de “policia”. No obstant, van mantenir el format original ja que es pretenen englobar les actuacions de tot el cos policial.

La presència masculina a debat

Tot i que l’activitat estava prevista perquè les protagonistes fossin dones, la presència masculina també es va fer notar. En aquest sentit, no només acompanyaven a les seves parelles, sinó també van fer una gran funció com a eina difusora i de reconeixement. Una posició un tant secundària que s’havia portat a debat entre les participants. Finalment, però, es va decidir que l’activitat principal havia de ser exclusivament femenina.

Tot i tractar-se d’un esdeveniment viral, ha estat el primer muntatge organitzat a Palafrugell. La versió palafrugellenca de “Un violador en tu camino” es projectarà durant el 3r Sopar de Dones del dissabte 7 de març a l’espai de La Pedrera.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *