Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


S’han localitzat i anellat 3 polls de duc al litoral de Palafrugell

Escrit per a 13 de Maig de 2021

  • L’equip de recerca del duc (Bubo bubo) al Baix Empordà, integrat dins el Grup de Natura Sterna, ha localitzat i anellat 3 polls de duc al litoral de Palafrugell.
  • En aquest mateix punt, ja van ser anellats 3 polls durant la primavera del 2019.

Davant la notícia de la trobada dels tres polls de duc al litoral de la vila, contactem amb en Jaume Ramot, president i fundador del Grup de Natura Sterna. A continuació, el president ens detalla quina va estar l’actuació durant la troballa i quina és l’actualitat de l’espècie al nostre territori i voltants.

En primer lloc, tot recordant la troballa de 2019, Ramot exposa quin va estar el procediment en aquesta troballa. La qual és resultat d’un seguiment de la mateixa parella.

De la notícia, destaca la novetat que el duc mascle reproductor de la parella, ha canviat. A continuació, Ramot detalla quin ha estat el mètode de localització utilitzat per l’equip.

Preguntat sobre l’activitat de l’equip de recerca del duc al Baix Empordà, en Jaume anuncia que “ha estat un molt bon any pel duc”. Una de les dades que destaca en Jaume, és la mancança de cries a la vila veïna de Mont-Ras.

Els polls de duc, un estat poblacional delicat

Tot i el nombre positiu d’anellaments de polls de duc al Baix Empordà, el duc pateix un estat poblacional delicat. En aquest sentit, en Jaume Ramot enumera el seguit de dificultats que es presenten a Catalunya en relació amb la taxa de mortalitat de l’espècie.

Seguint en el mateix punt, d’entre els perills destaquen la gran xarxa de carreteres, les torres elèctriques o les piscines abandonades.

Per concloure, si voleu conèixer més detalls sobre l’activitat actual del grup de l’equip de recerca del duc al Baix Empordà i Natura Sterna, podeu accedir a l’entrevista completa amb en Jaume Ramot a l’enllaç següent.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *