Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tramuntana seca i nuvolades per iniciar el desembre

Escrit per el 30 de Novembre de 2021

  • La previsió per aquesta setmana apunta a la presència de tramuntana seca i freda.
  • L’arribada d’un front la nit de dimecres a dijous pot comportar a l’acumulació de núvols amb alguna precipitació.
  • Les temperatures aniran regulant-se a partir de dimecres.

Nova setmana i nova previsió meteorològica de la mà d’en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit. A continuació, escoltem la previsió per aquesta setmana que engloba del 29 al 3 de desembre de 2021. D’entre la previsió, destaquen les baixes temperatures assolides aquest darrer cap de setmana. Un fenómen que, com explica Pascual, te tendència a repetir-se en aquestes dates de l’any. La previsió per aquesta setmana apunta a la presència de tramuntana seca i freda, alguna precipitació i l’aparició de sol intermitent

Preguntat sobre la dinàmica de baixes temperatures dels darrers dies, Pascual recorda que es tracta de l’arribada d’un front provinent de zones polars que va marcar la fred el cap de setmana.

En segon lloc, Pascual afegeix que “no es tracta d’una situació excepcional”. Segons dades registrades altres anys al territori, en aquestes dates s’ha arribat a temperatures sota zero. A continuació, Pascual explica el fenómen que provoca l’aire fred d’aquests dies.

2 de desembre de 1973 amb la font glaçada a tocar del passeig de l’Estartit

Com a conclusió, el vent i el refredament del terra a la zona costera del territori afavorirà l’ambient fred els pròxims dies. Sobre la velocitat del vent, aquest seguira bufant avui però marxará de cares a la nit. Un vent que, com recorda Pascual a continuació, arriba escás d’humitat.

Tot i les fredes matinades de demà i dimecres, el vent será molt més fluix. Com explica a continuació en Josep Pascual, l’arribada d’aire fred s’estancarà si els núvols no marxen i segueixen protegint el territori.

Un nou front dijous a la tarda retornarà la tramuntana seca

Sobre la presència d’hores de sol, avui continuarà. Però l’arribada dels núvols dels propers dies farán que no sigui tant notable. Convé ressaltar l’entrada d’un nou front dijous a la tarda que vindrà acompanyat de tramuntana i s’allargarà fins divendres.

Tot i que l’arribada del nou front amb nuvolades pot provocar alguna precipitació, Pascual avança que les temperatures es començaran a regular una mica més a partir de dimecres.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).