Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Torna el Campionat de Tennis i Pàdel de Festes de Primavera

Escrit per a 7 de Maig de 2021

  • Enguany se celebra la 24a edició d’aquest esdeveniment tradicional emmarcat en les Festes de Primavera.
  • Dolors Fusellas, del Club Tennis Llafranc repassa la història d’aquest torneig amateur femení.

Després d’un any d’aturada obligada per la pandèmia, enguany torna el Campionat de Tennis i Pàdel que el Club Tennis Llafranc organitza per Festes de Primavera. Dolors Fusellas visita Ràdio Palafrugell per fer memòria de com van ser els inicis i comentar l’edició d’enguany.

Campionat de Tennis femení per Festes de Primavera

Aquest cap de setmana se celebra una nova edició, i ja en van 24 del Campionat de Tennis femení per Festes de Primavera. Malgrat els dubtes que hi havia sobre si es podria fer, finalment, les organitzadores van decidir tirar-lo endavant.

En aquest sentit, Dolors Fusellas remarca la sorpresa que van tenir en veure la bona acollida de participants.

En aquesta 24a edició, hi haurà les categories, juvenils, tennis +30 i també de pàdel. Aquest últim torneig, tindrà lloc el cap de setmana del 15 de maig.

Actualment, Fusellas destaca que el campionat de pàdel és el que més èxit té. No obstant això, en aquesta 24a edició del torneig femení de tennis hi participaran 24 parelles.

25 anys d’història del Campionat

D’altra banda, durant aquesta conversa, Dolors Fusellas ha fet un repàs dels 25 anys d’història del Campionat. Enguany se celebra la 24a edició a causa que per la pandèmia, l’edició del 2020 no es va poder celebrar. Fusellas, recorda com en la primera edició hi van participar 16 parelles. Va ser a través del grup de Festes de Primavera que van decidir emmarcar el campionat en aquest esdeveniment.

Uns anys més tard es va incorporar també el campionat de pàdel, en un moment en el que el Club Tennis Llafranc era de les poques instal·lacions que disposava de pistes de pàdel. Dolors Fusellas, explica que la iniciativa va sorgir dels joves del club.

El moment més àlgid d’aquest torneig va arribar quan es va fer una categoria federada plata. En aquells moments hi van arribar a participar prop de 120 jugadors.

Fusellas destaca que gràcies a la Diputació de Girona hi havia premis de 4.000 euros en el Campionat de Tennis federat i de 1.800 en el de pàdel. Aquestes aportacions econòmiques, però es van acabar amb la crisi del 2008. Aleshores, des de l’organització van decidir tornar als inicis amb les fases amateurs.

Amb tot, 25 anys després, el Campionat de Tennis i Pàdel de Festes de Primavera continua any rere any. Podeu recuperar la conversa íntegra amb Dolors Fusellas al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *