Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presenten les 59es Festes de Primavera

Escrit per a 26 d'Abril de 2021

  • Per segon any consecutiu no hi haurà Carroussel Costa Brava, però s’han presentat diverses novetats, entre elles una gran exposició que es farà a la Bòbila.
  • D’entre la programació de les 59es Festes de Primavera, trobem concerts, exposició als comerços, decoració als carrers, el mocador simbòlic i un projecte pedagògic.

El Museu del Suro de Palafrugell ha acollit la presentació de les 59es Festes de Primavera que, novament, estaran marcades per les restriccions en la lluita contra el Covid-19. Malgrat aquest fet, que ja va provocar que l’any 2020 no sortís el Carroussel Costa Brava ni hi haguessin activitats vinculades a les Festes, per aquest any s’han preparat tota una sèrie d’elements destacables.

Un dels primers reclams d’aquestes 59es Festes de Primavera serà una gran exposició a la Bòbila en la que es mostraran els gairebé 60 anys d’història de les festes. Així ho ha explicat la Ruth Gou de l’Associació de Colles Festes de Primavera.

D’altra banda, també cal destacar el recurs pedagògic vinculat a les escoles. Marc Casanovas explica que ha nascut amb la intenció de fer arribar l’essència de les Festes de Primavera a les pròximes generacions. Així, s’asseguren que hi hagi un relleu generacional.

A més de la decoració tradicional de les festes als carrers del nucli del poble, enguany ha tingut lloc la creació d’un mocador blau com a element simbòlic que estarà present en les següents edicions.

Els concerts i espectacles de les Festes de Primavera

Unes setmanes enrere ja explicàvem una de les principals novetats de l’edició d’enguany: Els dos concerts inclosos dins del Festival Ítaca. En aquest sentit, Ruth Gou fa arribar els agraïments a Fran Arnau, director del festival i present en l’acte. Tot seguit, avança al públic el concert de sardanes cantades per la banda del Port Bo i Peix Fregit el 24 de maig.

Convé destacar que en substitució del Carrousel Costa Brava, se celebrarà l’espectacle teatral “L’Esperit de les Festes de Primavera” al Teatre Municipal de Palafrugell. Una obra escrita i dirigida per David Galceran i Dani Rebollo.

No obstant la presentació d’aquestes novetats, en els propers dies, a les xarxes socials de Festes de Primavera es publicarà tota la programació d’aquesta edició número 59. D’entre elles, l’exposició dels millors vestits de les colles palafrugellenques a 55 comerços de la vila.

Per últim, destacar la presentació del cartell d’aquestes 59es Festes de Primavera. En aquest sentit, s’homenatja a la figura de l‘artista Josep Puig, persona sempre vinculada fortament a la tradició de les Festes. Així, s’ha utilitzat una obra d’ell per fer-ne el cartell, creació de Laia Aulet Puig, neta de Josep Puig.

Per concloure l’acte de presentació, l’alcalde Josep Piferrer van expressar l’agraïment i l’emoció provocats pel resultat del treball de l’organització.

Podeu recuperar el streaming de la presentació de les Festes de Primavera 2021 a l’enllaç següent.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *