Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tomàs Ferrer sobre l’abús i els maltractaments a les persones grans

Escrit per a 16 de Juny de 2021

  • Ahir 15 de juny, va ser el dia mundial de la presa de consciència de l’abús i els maltractaments a les persones grans.
  • Per conversar sobre la causa, vam contactar amb en Tomàs Ferrer, president del Consell de la Gent Gran a Palafrugell.

El dia 15 de juny es va commemorar el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa. Amb l’objectiu de donar visibilitat qualsevol mena de maltractament que s’exerceix contra les persones grans i contribuir a la seva prevenció. Per tal de visibilitzar la causa, contactem amb el president del Consell de la Gent Gran a Palafrugell, Tomàs Ferrer .

En aquest sentit, des del Consell Comarcal del Baix Empordà, es va convidar a fer que totes les institucions i entitats de la comarca visibilitzessin la causa. Una causa que, tal com defineix a continuació en Tomàs, en poques ocasions es fa pública i la gent gran pateix en silenci.

En segon lloc, Ferrer recalca que “fer-se gran no vol dir que les facultats mentals es perdin”. És a dir, que tenir una edat més avançada no comporta a la pèrdua de la intel·ligència, només a l’augment de l’experiència.

“La societat ha fet uns estereotips, i d’entre aquests, nosaltres som el sector que no entén les coses”

En aquest punt de l’entrevista, en Tomàs Ferrer fa referència al nivell de capacitats que pot arribar a assolir la gent gran: Com per exemple, navegar per internet. Assegura que “la societat ha fet uns estereotips, i d’entre aquests, nosaltres som el sector que no entén les coses”.

Tot aprofitant el nostre micròfon, el president del Consell de la Gent Gran recorda que treballen al servei de totes aquelles persones grans que creguin que estan rebent algun abús o maltractament. Tant físic com psicològic.

A continuació, adjuntem la conversa completa amb el president del Consell de la Gent Gran de Palafrugell, en Tomàs Ferrer.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *