Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Humitat, xafogor i tempestes a partir de dimecres

Escrit per a 7 de Setembre de 2021

  • Contactem amb en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit per conèixer la previsió d’aquesta setmana.
  • Després de les altes temperatures d’ahir i d’avui, s’espera l’arribada de vents marítims carregats d’humitat i aire fred en alçada que comportaràn tempestes a partir de dimecres.

Contactem amb les instal·lacions de l’Observatori de l’Estartit on a l’atenció d’en Josep Pascual coneixem la previsió meteorològica per aquesta setmana que engloba del 6 al 10 de setembre. Altrament, Pascual fa un repàs del temps viscut el darrer cap de setmana, on les tempestes intenses van ser les protagonistes al nostre territori. Sobre la previsió d’aquesta setmana, s’espera una dinàmica similar: humitat, xafogor i tempestes a partir de dimecres.

Conversant sobre les tempestes viscudes el darrer divendres, Pascual recorda que les causes principals van estar l’augment de la temperatura del mar als 24 graus en combinació amb l’arribada d’aire fred amb alçada.

En segon lloc, en Josep ressalta que els 36l/m2 no és una quantitat molt alta d’aigua. Així i tot, el fet que caigués tota la tempesta en un temps comprés d’un quart d’hora, és el que va provocar el seguit d’inundacions al territori.

En conclusió, l’estiu 2021 ha resultat un estiu tranquil i escàs en pluges fins l’arribada de les tempestes dels darrers dies. A continuació, Pascual explica el perquè el màxim de tempestes arriben sempre per aquestes dates.

Entrant en la previsió per aquesta setmana, la previsió meteorològica apunta a una situació tranquila però amb presència de núvols. En resum, no s’esperen precipitacions els primes dies de la setmana actual.

Tempestes a partir de dimecres

Tot i això, el cel variarà al llarg del dia acompanyat de vents marítims i humitat alta. El que comportarà a un augment de la sensació de xafogor a mesura que avança la setmana.

A partir de dimecres nit i dijous a primera hora, arribarà aire en alçada més fresc. Els quals, conjuntament amb els vents marítims carregats d’humitat, poden generar algunes tempestes fins divendres.

Finalment, trobareu adjunt al reproductor de continuació la conversa íntegra amb en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *