Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


S’ha celebrat la Setmana Mundial de la Lactància Materna per reivindicar la llet materna

Escrit per el 8 d'Agost de 2023

  • Serveix per defensar els drets bàsics de la maternitat i la llet materna com un dels millors aliments pels nadons.

S’ha celebrat la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Serveix per defensar els drets bàsics de la maternitat i la llet materna com un dels millors aliments pels nadons. Es commemora anualment la primera setmana del mes d’agost.

Imatge de l’Hospital de Palamós (Foto SSIBE)

Verònica Monge, llevadora de l’Hospital de Palamós, explica a Ràdio Palafrugell que la llet materna s’adapta a les necessitats i les característiques dels nadons. Afegeix que és segura per la mare, pel nounat i sostenible pel medi ambient.

Destaca que socialment es veu amb mals ulls la lactància que s’allarga més enllà dels sis mesos. Comenta que el pit matern s’adapta als hàbits del nadó i la mare i recomana acabar la lactància progressivament.

També, critica les polítiques socials i les baixes de maternitat per compaginar la lactància amb la feina. Defensa que hi hauria d’haver mínim sis mesos de baixa.

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà organitzen activitats i iniciatives per informar dels avantatges de la lactància materna. Fan sessions a les classes de preparació del naixement i consulten l’alimentació que les mares volen oferir als fills. Un cop nascut el nadó, ensenyen quines són les millors posicions per dur-ho a terme i evitar les males postures i riscos i es fa un posterior seguiment.

Comenta que en alguns casos hi poden haver dificultats a l’hora de fer la lactància. Quan passa això, els professionals de la salut ajuden a resoldre-ho.

Verònica Monge

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).