Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Sensació d’inseguretat pel repunt de robatoris al centre de Palafrugell

Escrit per a 3 de Novembre de 2021

  • En les darreres setmanes diversos establiments del centre de Palafrugell han estat atracats de matinada. Aquest passat cap de setmana han estat dos els locals que han patit un robatori.

Els comerços del centre de Palafrugell viuen amb preocupació el repunt de robatoris que s’han produït en les darreres setmanes. De fet, el passat cap de setmana, han estat dos els establiments que han patit un robatori. Uns fets que passen de matinada i que segons la Policia Local de Palafrugell, corresponen al mateix autor.

Els comerciants de la zona centre de Palafrugell tornen a tenir una sensació d’inseguretat causada per una nova onada de robatoris que ha tingut lloc en els últims dies. En aquest sentit, aquest passat cap de setmana, han estat dues les botigues afectades: Moskito Blue i Agua de Mayo. Yolanda Requena de la botiga de roba Moskito Blue explica que li van entrar a robar diumenge de matinada. Lamenta els danys que li van causar a la botiga i tots els maldecaps que això li ha ocasionat.

Yolanda Requena Moskito Blue

Una de les possible solucions que es plantegen per evitar aquests robatoris és la instal·lació de càmeres de videovigilància. No obstant això, la Yolanda considera que la justícia és massa tova amb aquest tipus de delinqüents.

Yolanda Requena Moskito Blue

Per la seva banda, Joana Rodríguez de Calçats Comas ha patit dos robatoris en el darrer any. En ambdós casos el que més greu li va saber no és el que es van emportar, sinó els problemes que van ocasionar en el mobiliari.

Joana Rodríguez Calçats Comas

Respecte els dos robatoris que va patir mesos enrere comenta que l’autor dels fets és una persona reincident. Així, destaca que té 15 denúncies per fets similars.

Joana Rodríguez Calçats Comas

Por per si són els següents

Aquesta situació està generant un cert de punt d’angoixa entre els comerços del centre del municipi. Així, la Meritxell Granés de la botiga Akalia comenta que des de l’episodi de robatoris que es va produir l’any passat viuen amb la por de saber si seran els següents.

Meritxell Granés Akalia

Una sensació que és compartida amb d’altres establiments i comerços del centre. Respecte a la tasca de la Policia Local, la Meritxell comenta que van rebre una visita dels agents per informar-los de com anava la investigació. Com la resta de botigueres, però, lamenta que la justícia no sigui més dura.

Meritxell Granés Akalia

Per últim, hem visitat la Fleca Jaume, al carrer Torres i Jonama que a l’estiu va patir un robatori i un intent de furt en pocs dies de diferència. Per aquesta circumstància, la Montse Muñoz va decidir col·locar un cartell en una de les portes demanant que no hi entressin perquè no hi havia diners a l’interior.

Montse Muñoz Fleca Jaume
Cartell en una de les portes de la Fleca Jaume demanant que no els forcin l’entrada

La Policia Local optimista de poder detenir l’autor dels fets

Per la seva banda, David Puertas, cap de la Policia Local de Palafrugell lamenta l’episodi de robatoris dels darrers dies. No obstant això, s’ha mostrat optimista que les línies d’investigació arribin a bon port i es pugui enxampar a l’autor dels fets.

També recorda que aquest tipus de robatoris, cíclics, són molt complicats d’aturar. Recorda que no poden posar un agent de policia a cada cantonada, però que des que es va produir el primer robatori han incrementat la presència policial.

Amb tot, des dels comerços del municipi viuen amb angoixa aquesta nova onada de robatoris al centre de Palafrugell. Una situació que veuen complicada que canviï per l’actual legislació.


Opinions dels lectors
  1. Kaliu Indi   On   3 de Novembre de 2021 at 15:02

    M’agradaria exposar la meva vivència personal he sigut víctima de robatori i de maltracte institucional.. etc etc.. sé molt bé el que es cou a les nits per PLAÇA NOVA… CAP PROBLEMA EN ABORDAR D’ARREL AQUESTES SITUACIONS.. PIFIA PIFERRER… SOM EL PITJOR INDRET DE CATALUNYA!!! PALAFRULLEIG!! DONEU-ME VEU.. TINC 50 ANYS I NO ENS SENTIM SEGURXS NI CONTENTXS !!

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *