Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Se’ns ha jubilat en Josep Massa, icona de l’àrea d’esports

Escrit per el 22 de Maig de 2022

  • Repassem la seva tasca en el sector de l’esport palafrugellenc durant quatre dècades.
  • També ha estat molt vinculat amb el Club Atlètic Palafrugell.

En Josep Massa es jubila després de més de quatre dècades treballant per l’Àrea d’Esports de l’ajuntament de Palafrugell. En una llarga conversa al matinal de Ràdio Palafrugell, ens explica que la seva vinculació amb el món de l’atletisme li va permetre començar a fer de professor d’educació física, a principis dels anys 80.

Quatre dècades en les quals l’àrea d’Esports ha anat tenint més o menys independència del consistori, com a patronat, institut, etc. En Josep ha viscut diversos avenços en l’esport palafrugellenc, entre els quals, la inauguració de la pista d’atletisme de material sintètic, la construcció de la piscina o del pavelló de patinatge.

Uns dels fets que en destaca és la inauguració de la remodelació de l’Estadi Josep Pla i Arbonès, l’any 1991, i com l’any següent se celebrava un campionat absolut d’atletisme de Catalunya. En aquest esdeveniment, es van programar moltes activitats amb una extensa participació.

En quatre dècades, el seu rol ha anat variant. Darrerament ha estat el responsable de la pàgina web, el coordinador de les instal·lacions esportives dels camps grans i també, organitzador d’iniciatives esportives, entre elles el Míting Internacional d’Atletisme.

Per a ell, el record més especial de la trajectòria professional és l’agraïment i el tracte humà rebut. Destaca que moltes persones li recorden vivències viscudes en l’esport palafrugellenc.

Vinculació amb el Club Atlètic Palafrugell

Per altra banda, tot i que Josep Massa va començar practicant futbol, també ha estat molt vinculat amb l’atletisme i el Club Atlètic Palafrugell. Per a ell, aquest esport li ha permès poder lluitar amb un mateix i posar-se les pròpies metes. Remarca que en l’atletisme tothom pot trobar la disciplina que s’adapta més a les característiques físiques de cadascú.

Per acabar, també ens explica les diferents etapes del club, i la formació d’atletes. Reconeix que a partir d’una certa edat, molts l’abandonen per anar a estudiar a fora. A més, comenta que n’hi ha que fitxen per altres clubs.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).