Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


S’aixeca la prohibició d’accés a les platges i espais públics a la nit

Escrit per el 28 d'Agost de 2021

  • L’Ajuntament no renova el ban del tancament de les platges i els espais públics a la nit.
  • La prohibició va entrar en vigor al 7 d’agost quan Palafrugell va quedar-se sense toc de queda.
  • No permetia l’accés en aquests espais des de les 23 fins a les 6 hores.

L’Ajuntament de Palafrugell va anunciar ahir que no renovava el ban del tancament de les platges i els espais públics a la nit, que va entrar en vigor a principis del mes d’agost. La decisió s’ha pres arran de l’aixecament del toc de queda nocturn a tot Catalunya i per l’evolució de les dades de la pandèmia al municipi.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tombar l’última petició de la Generalitat de Catalunya per ampliar el nombre de municipis amb toc de queda. Arran d’aquesta decisió, des del govern català es va renunciar al confinament nocturn en tot el territori des del 26 d’agost.

Pel que fa a les dades de la pandèmia a Palafrugell, hi ha una tendència a la baixa a la incidència, amb un repunt al 22 d’agost. Segons les dades del 27 d’agost, el risc de rebrot és de 186,07 (alt) i amb el diagnòstic de 29 casos positius a la darrera setmana.

Setmanes de tancament de les platges i espais públics

La decisió de la prohibició de l’accés a les platges es va prendre quan Palafrugell es va quedar sense toc de queda al 7 d’agost, moment de màxima ocupació turística i en què des del consistori es tenia por que hi hagués l’”efecte crida” a celebrar botellots al municipi. Per poder-ho evitar, en aquell moment també es va demanar rebre suport dels Mossos d’Esquadra per fer vigilància, juntament amb la Policia Local, tal com explicava en aquell moment l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer.

En el primer cap de setmana d’aquestes restriccions, es van posar denúncies per saltar-se la normativa i beure alcohol a la via pública. Les platges quedaven tancades des de les 23 hores fins a les 6 del matí. També es limitava l’accés als espais de concurrència de titularitat pública. 


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).