Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Resum de la visita de Ses Majestat els Reis d’Orient als infants de Palafrugell i Llafranc

Escrit per el 7 de Gener de 2022

Després del parèntesi de l’any passat, els nens i nenes de Palafrugell van poder tornar a saludar als Reis d’Orient pels carrers de Palafrugell i Llafranc. A més, 300 bombolles familiars (aproximadament un miler de persones), van saludar als tres Reis d’Orient el dia 5, després de la cavalcada, al Teatre Municipal. Així ho van fer amb l’objectiu d’acabar de recollir totes les cartes que els hi mancaven dels nens i nenes de Palafrugell.

Els Reis d’Orient van tornat a passejar pels carrers de la vila

Imatge: Premsa i Comunicació Ajuntament de Palafrugell

Recuperant la tradició, Palafrugell va organitzar dos actes de benvinguda a l’aire lliure la tarda del 5 de gener; a Llafranc, on Ses Majestats van arribar per mar, acompanyats d’un espectacular castell de focs, i a Palafrugell, on ho van fer damunt de les clàssiques carrosses.

El seguici reial de Llafranc va arribar puntualment en barca al port, acompanyats d’un espectacular castell de focs, iniciant-se un recorregut que va travessar tot el passeig fins a la plaça del Promontori, per rebre la benvinguda oficial. Els actes de Llafranc els organitzen la Comissió Desfilada Marítima dels Reis Mags d’Orient, el Club Nàutic Llafranc i l’Associació de Veïns i Amics de Llafranc, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell.

Imatge: Maria PC (Facebook)

D’altra banda, el recorregut de la desfilada de Palafrugell va començar a la plaça del Sol i, seguint les recomanacions del Procicat, va allargar el seu recorregut per tal d’evitar aglomeracions. Així, la tradicional desfilada pels carrers del centre i l’arribada a la plaça Nova es van substituir per un recorregut més llarg i per carrers més amples. En aquest cas, el que se segueix habitualment pel Carroussel Costa Brava. Un cop finalitzada la Cavalcada, els Reis es van traslladar al Teatre Municipal per seguir saludant els infants personalment.

La Cavalcada de Reis de Palafrugell ha mantingut aquest 2022 la seva adhesió a la campanya #BaltasarDeVeritat promoguda per l’entitat “Casa nostra, casa vostra”, també coneguda com “Volem Acollir”, que promou la participació de persones negres a les cavalcades d’arreu de Catalunya.

Recepció al Teatre Municipal

Com ja es va fer l’any passat, durant tot el dia, Ses Majestats els Reis d’Orient van rebre els nens i nenes al Teatre Municipal de Palafrugell. Un total de 300 bombolles familiars van saludar els Reis personalment. El moment va ser immortalitzat per un equip de fotògrafs professionals que es van encarregar de fer la tradicional foto per després fer-la arribar per correu electrònic de forma gratuïta a cadascun dels infants.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).