Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Representants de Palafrugell visiten Portugal per conèixer com funcionen les escoles a temps complet

Escrit per el 4 d'Octubre de 2023

  • És una comitiva del Diplocat amb representants de diferents administracions per conèixer el projecte portuguès, reconegut internacionalment per l’èxit educatiu.

Representants de Palafrugell visiten Portugal per conèixer com funcionen les escoles a temps complet (escolas a tempo inteiro). És un projecte reconegut internacionalment per l’èxit educatiu, la millora dels resultats per situar-se en els estàndards de la mitjana europea i reduir l’abandonament escolar.

La comitiva que s’hi ha desplaçat està formada per 22 persones. Hi ha representants del Departament d’Educació, de la Federació de Municipis de Catalunya, de les diputacions de Girona i Barcelona, alcaldes i regidors d’ajuntaments que formen part de l’Aliança Educació 360; representants de l’equip impulsor format per Diplocat, d’Educació 360, de la Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica. Entre els quals, hi ha Maria Lluïsa Teixidor, regidora d’Educació, i Mònica Alcalà en representació de la Diputació de Girona.

El delegat del Govern a Portugal, Rui Reis, els ha acompanyat en les activitats programades. A part, també han fet trobades amb representants polítics com l’exministra Maria de Lurdes Rodrigues, qui va implantar el projecte. O bé, amb el director general d’Educació, Pedro Cunha, i amb alcaldes i altres càrrecs, entre altres.

El projecte “Escola a temps complet” va començar-se a impulsar l’any 2005. Suposa obrir les escoles del primer cicle de Primària (dels 6 als 10 anys) fins a dos quarts de sis de la tarda i diversificar les activitats del projecte educatiu. Han buscat reforçar la base dels aprenentatges de primària, l’equitat en l’accés a les activitats d’educació no formal i ajustar els temps escolars i laborals de les famílies.

Fotografia: Generalitat de Catalunya


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).