Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Reforç a l’Atenció Primària de Palafrugell de cara a l’estiu

Escrit per el 6 de Juliol de 2021

  • A tota la comarca del Baix Empordà s’incorporen 17 professionals i s’amplia l’horari d’atenció telefònica.

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), com es habitual, reforcen l’Atenció Primària de cara a l’estiu. En aquest sentit, cal destacar que a la comarca la població creix un 60%, prop de 80.000 persones més. Així, es fa imprescindible dotar de més recursos les Àres Bàsiques de Salut. En aquesta línia, la doctora Esther Vilert, explica que el reforç a l’Atenció Primària de Palafrugell de cara a l’estiu s’ha fet incorporant 6 nous professionals.

Actualment, la pandèmia ha fet que la saturació arribi als Centres d’Atenció Primària que, a més de les tasques de vacunació, també estan desbordats per l’augment de casos de COVID entre la població jove. Per aquest motiu, la doctora Vilert, directora d’Atenció Primària del SSIBE, recorda que, en cas de tenir símptomes compatibles amb la COVID, cal trucar abans d’anar al CAP.

D’altra banda, aquest reforç de l’Atenció Primària també busca que la gent no vaig directament a l’Hospital de Palamós. Així, no se satura el centre hospitalari per patologies que es poden tractar en un CAP.

Davant de la recomanació de trucar abans d’assistir als centres, des del SSIBE també s’ha reforçat l’atenció telefònica. Aquesta, ara és de dilluns de divendres de vuit del matí a vuit del vespre.

6 nous professionals a l’ABS de Palafrugell

L’Àrea Bàsica de Palafrugell continua amb el mateix horari que durant l’hivern, però veu incrementada la plantilla. Així, en total, fins a la primera quinzena de setembre comptarà amb 6 nous professionals.

Cal recordar que l’ABS de Palafrugell també atén les emergències de nit de l’ABS de Palamós. Per aquest motiu, hi ha un fort increment del reforç a l’Atenció Primària de Palafrugell de cara a l’estiu.

Una nova onada que ha augmentat per 3 la feina a l’Atenció Primària

Per últim, respecte l’actual situació de l’Atenció Primària, la doctora Vilert destaca que es troben davant d’una cinquena onada. Una nova onada de COVID que, en aquest cas, afecta a la població jove no vacunada i que, de moment, no té incidència als hospitals. El nombre de contactes d’aquests joves infectats per la variant Delta del coronavirus, és molt major que en onades anteriors. Així, Esther Vilert apunta que, de mitjana, els joves tenen 8 o 9 contactes, respecte els 4 que tenien els altres grups poblacionals.

Aquest nou augment de casos de COVID ha provocat una nova aturada en el control de patologies cròniques. Un fet, però, que intentaran que no quedi tan de banda com en anteriors onades.

Per últim, la directora d’Atenció Primària del SSIBE recorda la importància de la vacunació, sobretot en els majors de 40 anys que encara no tenen la pauta completa.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).