Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Reclamen un nou model d’atenció sociosanitària

Escrit per el 11 de Març de 2021

  • Una trentena de professionals de la residència Palafrugell Gent Gran surten al carrer per donar suport a la vaga sectorial de dimecres.

La Mesa Sindical de Sanitat va convocar per dimercres una jornada de vaga que afectava els professionals sanitaris d’atenció primària, d’hospitals, residències, 061, atenció a domicili i ambulàncies. En aquest sentit, una trentena de professionals de la Residència Palafrugell Gent Gran van donar suport a la convocatòria. Entre les reivindicacions, hi ha el de reclamar un nou model d’atenció sociosanitària. A més d’aquesta vaga sectorial, també s’han programat aturades en franges horàries durant cada dilluns.

Entre les proclames, els sindicats demanen una sanitat 100% pública, reduir la temporalitat en les contractacions, un model sanitari centrat en l’atenció primària, aturar les externalitzacions o revertir les retallades econòmiques i “de drets laborals” del 2010.

Les professionals de la residència PFGG hi donen suport

A Palafrugell l’aturada estava prevista a les 11h. Prop de trenta professionals de la residència Palafrugell Gent Gran van donar suport a la vaga davant les portes del centre. Entre les reclamacions que perseguia la convocatòria hi havia que les residències depenguin de la conselleria de Salut i no d’Afers Socials i que siguin de titularitat pública. A més, de reclamar un nou model d’atenció sociosanitària.

Unes reivindicacions, les de les professionals de la residència, que ja venen de lluny. Així, el passat mes de juny i, durant diverses setmanes, van protestar per millorar les seves condicions laborals.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).