Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Radiografia al sistema sanitari del Baix Empordà

Escrit per a 17 de Març de 2020

  • Davant del coronavirus, els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà han pres una sèrie de mesures per protegir a pacients i professionals. En les explica la doctora Anna Ribera, directora assistencial del SSIBE

La directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE), la doctora Anna Ribera ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per fer una radiografia al sistema sanitari del Baix Empordà.

D’una banda, ha destacat que des del SSIBE han fet diverses accions per protegir als pacients i als professionals de la salut. Així, als Centres d’Atenció Primària hi ha atenció urgent i només es fan aquelles visiten que no es poden aplaçar. A més, ha explicat que una part de metges de família i infermeres estan treballant des de casa.

D’altra banda, per evitar desplaçament s’han tancat tota una sèrie de consultoris. Una mesura que també ajuda a concentrar els professionals en els espais amb més demanda. Per tal de saber quins consultoris s’han tancat, la doctora Ribera recomana seguir l’actualitat a través del web del SSIBE

Respecte l’Hospital de Palamós s’han aplicat les mateixes mesures que als CAPs. Per tant, també tenen molts professionals treballant des de casa. A més, han concentrat els esforços en àrees com urgències i la planta de medicina interna. En aquest sentit, la directora assistencial del SSIBE destaca que els usuaris estan ajudant a que l’activitat a les urgències dels CAPs i a l’Hospital sigui baixa.

La situació no és de col·lapse

Per tot això, a les àrees d’urgència i de medicina interna encara no hi ha situació de col·lapse, segons explica la doctora Ribera. A més, també apunta a que han reforçat els serveis via telefònica per fer front a l’augment de trucades.

D’altra banda, amb la doctora Anna Ribera també hem repassat els consells per evitar ser contagiats pel coronavirus. En aquest sentit, ha posat èmfasi en mantenir-se confinat a casa. A més, si és possible, dins de la llar també s’ha d’intentar tenir el mínim contacte possible.

Ribera també ha recordat que cal rentar-se les mans molt sovint, ja sigui amb solucions alcohòliques o amb aigua i sabó. A més, d’intentar que no siguin els avis els que cuidin la mainada.

A l‘enllaç podeu recuperar l’entrevista íntegra amb la doctora Anna Ribera al voltant de la radiografia al sistema sanitari del Baix Empordà.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *