Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Què es pot fer a la Fase 0?

Escrit per el 4 de Maig de 2020

Des de les 00:00h d’avui dilluns s’ha entrat a la Fase 0 del desconfinament. En aquest sentit, ahir es va publicar una edició extraordinària del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) en el que es detalla què és pot fer a la Fase 0 i els canvis que implica respecte la situació en la que s’estava fins ara. Aquesta és la primera fase de la “desescalada” per la crisi del coronavirus.

Un dels grans canvis és que aquest dilluns podran obrir tota mena de comerços que tinguin menys de 400 metres de superfície. Això inclou botigues o serveis, com per exemple, perruqueries.

No obstant això s’hauran de complir tota una sèrie de requisits. Entre els més destacats hi ha que s’hi podrà anar només amb cita prèvia i que només hi podrà haver un client per cada treballador de l’establiment. D’altra banda, també hi ha d’altres requisits:

  • Els establiments d’autoservei han de portar els productes als clients.
  • Es podran recollir les compres fetes per telèfon o per Internet.
  • Hi ha d’haver gel hidroalcohòlic a l’entrada.
  • Les persones grans han de tenir un horari preferent coincidint amb les franges en les que poden sortir al carrer (de 10 a 12h i de 19 a 20h)
  • Els emprovadors s’han de netejar després de cada ús.
  • S’ha de netejar i desinfectar 2 cops al dia.
  • La roba del personal s’ha de rentar cada dia entre 60 i 90 graus de temperatura.

Bars i restaurants

En aquesta fase 0 els bars i restaurants poden obrir per preparar menjar i que els clients el vagin a buscar. També, però cal demanar-ho prèviament per telèfon o Internet i a l’interior només hi pot haver un client per cada treballador. A més, per evitar aglomeracions, també es recomana que hi hagi cita prèvia.

Consulta d’arxius

Des d’avui dilluns també es permet anar als arxius per consultar documents que no estiguin disponibles a internet.

Els que vulguin utilitzar aquest servei només podran consultar un màxim de 10 documents. Un cop els hagin fet servir, aquests no podran ser consultats per cap altra persona durant 10 dies.

D’altra banda, en la publicació del BOE també també s’explica què es pot fer a la Fase 0 respecte l’esport i les obres. Així, els esportistes professionals no tenen limitació horària i poden fer-ho amb un entrenador, mantenint la distància de 2 metres. Per la seva banda, els federats han de seguir les franges horàries, però ho poden fer 2 cops al dia. El BOE també posava la mirada en les obres en edificis habitats que es podran reprendre i en l’obligatorietat de l’ús de mascareta en el transport públic.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).