Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Prop d’un 30% més d’atur que fa un any

Escrit per el 8 de Setembre de 2020

  • A Palafrugell hi ha 1.280 persones registrades a l’atur, amb una taxa del 13,07%. Unes xifres que suposen un 28,64% més que ara fa un any.

Segons les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya aquest agost que hem deixat enrere a Palafrugell hi ha prop d’un 30% més d’atur que ara fa un any. Un increment que es repeteix en els principals municipis del Baix Empordà. Així, a nivell percentual, només superen a Palafrugell, La Bisbal (14,11%), Calonge i Sant Antoni (13,65%) i Sant Feliu de Guíxols (13,35%).

L’arribada del mes de setembre ha fet visibles les dades referents a l’atur registrat al mes d’agost. Com era de preveure, no són unes dades positives ja que han seguit la tendència dels darrers mesos. Amb tot, la comarca del Baix Empordà té una taxa d’atur registral del 12,05%. Aquest percentatge, però, és superior a Palafrugell que arriba al 13,07%.

En comparació amb les dades de l’any passat, a la vila del peix fregit hi ha hagut un increment del 28,64%. Les xifres del 2019 eren de 995 persones registrades a l’atur i una taxa del 8,57%. En canvi, just un any després hi ha 1.280 persones que es tradueix en un 13,07%. Per tant, hi ha un increment de gairebé 5 punts més que fa un any.

La Bisbal, Calonge i Sant Feliu per sobre a nivell percentual

Tot i que Palafrugell lidera el nombre de persones registrades a l’atur del Baix Empordà al mes d’agost, també cal recordar que és el municipi amb més habitants de la comarca. Per tant, a nivell percentual, no és la població amb una taxa d’atur registral més elevada. En aquest sentit, les tres primeres posicions les ocupen La Bisbal d’Empordà, Calonge i Sant Antoni i Sant Feliu de Guíxols.

La capital de la comarca ocupa la primera posició amb una taxa del 14,11%. La segueix Calonge i Sant Antoni amb un 13,65% i tanca aquest podi la localitat ganxona amb una taxa del 13,35%.

La comparació de l’actual situació respecte a les xifres de l’agost del 2019 no són gens positives. En aquest sentit, el mes passat hi havia 6.699 persones registrades a l’atur a tot el Baix Empordà, per contra, un any enrere eren “només” 5.133.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).