Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Primera mort per coronavirus a Palafrugell

Escrit per el 26 de Març de 2020

  • Es tracta d’una dona de la residència Palafrugell Gent Gran
  • D’altra banda hi ha 4 positius. 1 resident i 3 professionals del centre. A més hi ha 20 casos més que presenten símptomes.

El Departament de Salut va confirmar ahir la defunció d’una àvia a la residència Palafrugell Gent Gran. Es tracta de la primera mort per coronavirus a Palafrugell.

Des de la regió sanitària de Girona també expliquen que en aquesta mateixa residència hi hauria 7 casos més amb símptomes i que estan pendents dels resultats dels tests. En aquest sentit, des de la Generalitat informen que entre els professionals sanitaris ja hi hauria 3 positius confirmats. A més, de 17 professionals més aïllats. Tots ells pendents, també, de conèixer els resultats de les proves.

Dimarts a les 14:30

L’Hospistal de Palamós va confirmar ahir a Ràdio Palafrugell els casos per coronavirus que afecten a la residència municipal. Així, entre professionals i usuaris, són 4 els positius per COVID-19 a la residència Palafrugell Gent Gran.

Des del SSIBE, informen que, seguint els protocols determinats pel Departament de Salut, els dos pacients estan aïllats a dins del centre perquè “estan estables“. D’altra banda, a primera hora de la tarda d’ahir dimarts 24 de març també hi havia 3 usuaris pendents de resultats.

Respecte als 2 professionals sanitaris infectats expliquen que han estat enviats a casa. A més, com a conseqüència del contacte amb els positius també hi ha 19 professionals més que estan pendents de resultats. En aquest sentit, tots ells estan aïllats a l’espera de rebre el diagnòstic.

L’Ajuntament amatent a l’evolució dels positius per COVID-19

Respecte aquesta situació, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell ha explicat que des del consistori tenien constància d’aquests casos amb antelació que es fessin públics. Piferrer ha mostrat la seva preocupació per tractar-se d’un col·lectiu de risc com són les persones grans, tot i que apunta a esperar a com evolucionen.

Al voltant d’aquests positius, l’alcalde palafrugellenc s’ha mostrat resignat. En aquest sentit, tenien la certesa que tard o d’hora també arribarien els casos a Palafrugell. Per tot això, ha recordat que la millor mesura que es pot fer per evitar nous casos és el confinament total.

Malgrat la situació, també ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat i de confiança absoluta amb el sistema sanitari de la comarca. “Tenim un bon sistema i gent molt capacitada a la nostra zona, tan a l’Hospital de Palamós com al CAP de Palafrugell per donar resposta a tot el que pugui venir els propers dies”, ha apuntat Josep Piferrer.

Així doncs, seguirem com evolucionen aquests 4 positius per COVID-19 a la residència Palafrugell Gent Gran i també els 22 casos pendents de resultats.


Opinions dels lectors
  1. FLORA SAIS el 27 de Març de 2020 a les 12:34

    Primer donà les gràçies els nostres Sanitaris per la seva labor impagable, i pregà a tota la gent de Palafrugell i rodalíes, l. absolut confinament a casa seva. pel bé de tothom.
    Us passo una web, per q la descarregueu, del serveis a domicili, del Mercat de Palafrugell, per la Ciutadanía més vulnerable. Entréu a http://www.ipep.cat,i allà trobareu productes frescos, i altres botigas de Peix, carn, pà, i xarcutería q neçessiteu, podèu pagà amb tarja, per No tocà diners, previ avís.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).